WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Gejala penyakit buah pinggang kronik >

Hari St. Patrick's dan penyakit buah pinggang

2017-12-14 00:37

Hari St. Patrick's dan penyakit buah pinggang

Bulan Mac membawa beberapa coincidences yang menarik untuk ramai orang dengan penyakit full-blown ginjal atau buah pinggang yang berisiko. Mac yang ditetapkan sebagai bulan buah pinggang Kebangsaan di Amerika Syarikat, atau bulan Kesihatan buah pinggang di Kanada. 10 Mac juga merupakan hari buah pinggang Sedunia.Dan terutamanya di Amerika Utara, 17 Mac diraikan sebagai hari St. Patrick. Soalnyaialah sama ada perayaan itu bercanggah dengan mesej yang lain dibulan tentang penyakit buah pinggang.

Ia bergantung bagaimana anda meraikan hari tersebut. Walaupun hari St. Patrick's kononnya Kepujian Imam yang membawa agama Katolik di Ireland, ramai orang menggunakan ia sebagai alasan untuk overindulge aktiviti lain yang boleh dikaitkan dengan negara itu: berlebihan minum alkohol. Overindulgence tersebut adalah COMPREHENSIVE malah untuk kesihatan rakyat dengan tidak rosak buah pinggang. Tetapibagi mereka yang telah berada di beberapa peringkat penyakit ginjal, pengambilanalkohol yang berlebihan boleh membawa kecederaan yang serius.

Gejala-gejala penyakit buah pinggang biasanya tidak menunjukkan sehingga buah pinggang sudah terjejas. Jadi jangan menganggap bahawa anda mempunyai masalah buah pinggang, hanya kerana anda mempunyai gejala-gejala tidak setakat itu. Jika anda cenderung berlebihan minum, anda sudah mencipta risiko untuk penyakit buah pinggang. Sebagai contoh, lebih daripada dua minuman sehari boleh meningkatkan tekanan darah, dan terlampau banyak karbohidrat yang boleh membawa kepada obesiti dan kencing manis. Semua adalah pelopor terkenal kepada masalah buah pinggang. Dan tambahan membuang air kecil dan berlaku dengan kimia darah boleh membuat buah pinggang dapat mengekalkan baki bahan kimia yang mereka perlukan.

Dengan semua ini, ianya pasti terbaik untuk pesakit buah pinggang untuk tidak terlalu minum pada hari St. Patrick. Tetapi Adakah itu bermakna anda tidak dapat meraikan sekali? Anda perlu memutuskan apa yang anda benar-benar mahu keluar daripada hari ini. Adakah anda menganggap ia hanya sebagai alasan untuk mabuk — atau tidak mempunyai Persatuan-Persatuan lain yang anda boleh menumpukan perhatian?

Pesakit buah pinggang sudah tahu bahawa jika mereka menghadiri parti atau bertemu orang-orang di pub atau Restoran, mereka akan mengekalkan sekatan makanantertentu. Kawan yang baik dan keluarga harus sentiasa bersedia untuk melayani rakan adalah kesihatan yang berisiko. Lagipun, ia didapati masih mempunyai banyak keseronokan yang memakai hijau, pergi ke Perbarisan hari St. Patrick, dan menghadiriaktiviti-aktiviti lain. Dan berikutan diet buah pinggang sihat, anda masih boleh mencipta Menu khas.

Walaupun kepercayaan sesetengah orang, minum berlebihan bukan satu-satunya cara untuk meraikan hari St. Patrick. Berseronok dengan kawan-kawan anda pada hari ini, tetapi ingat bahawa sambutan tidak pernah sekiranya memerlukan anda mengambil risiko kesihatan atau nyawa anda.

Sebelum ini:Mengesan penyakit buah pinggang – peringkat 5

Artikel seterusnya:Lebih terperinci ujian darah hari Mei satu meramalkan penyakit buah pinggang

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat