WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Apakah gejala-gejala Nephropathy kencing manis

2018-07-11 14:58

Apakah gejala-gejala Nephropathy kencing manisApakah gejala-gejala Nephropathy kencing manis? Ramai pesakit kencing manis Nephropathy tertanya-tanya apa yang patut mereka harapkan sebaik sahaja mereka akan menghidap penyakit ini. Nephropathy diabetes terutamanya yang mempunyai gejala-gejala berikut:

1. anemia

Anemia berlaku dalam Nephropathy kencing manis kerana buah pinggang terjejas menghasilkan erythropoietin ditolak. Erythropoietin adalah sejenis hormon yang boleh mengawal penghasilan sel darah merah.

2. pening

Dehidrasi, hipertensi, ketidakseimbangan elektrolit disebabkan muntah-muntah, dan sebagainya, adalah sebab-sebab yang rutin pening akibat kencing manis. Selain itu, fungsi buah pinggang yang rendah juga boleh menyebabkan anemia, aritmia, Deposit uremic toksin, dsb dan rawatan dialisis berpotensi boleh menyebabkan tekanan darah rendah. Semua faktor-faktor yang boleh menyebabkan pening.

3. bengkak

Kerosakan kepada buah pinggang menjadi lebih buruk, bengkak Mei terutamanya berlaku di kaki apabila buah pinggang gagal untuk mengawal imbangan air, natrium dan electrolytes lain dalam badan. Bersama-sama dengan bengkak, tekanan darah juga mula meningkat.

4. kencing perubahan

Pesakit yang menghidapi kencing manis nephropathy mungkin perasan perubahan umum dalam mereka corak membuang air kecil. Mereka boleh meningkat kencing, kurang kencing kerap atau kencing berwarna gelap.

5. kulit gatal-gatal

Seperti yang kita tahu, jangka masa panjang penyakit kencing manis boleh menyebabkan beberapa komplikasi apabila glukosa darah tinggi menyerang pelbagai sistem dan organ-organ.

Sebelum ini:Bagaimana untuk memperbaiki fungsi buah pinggang dengan Nephropathy kencing manis

Artikel seterusnya:Peringkat Nephropathy kencing manis

Tag: nephropathy kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat