WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Membantu membetulkan gangguan tidur di buah pinggang dan pesakit kencing manis

2018-03-31 10:21

Membantu membetulkan gangguan tidur di buah pinggang dan pesakit kencing manisMasalah tidur? Bagaimana untuk membantu membetulkan gangguan tidur biasa penyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit kencing manis

Pesakit telah ditanya soalan sama oleh beberapa penonton bahawa daripada Drew's dari Kansas, "What yang boleh saya lakukan mengenai kekurangan saya tidur? Saya tidak mendapat apa-apa tidur pada waktu malam. Saya berasa letih sepanjang hari, sakit, unfocused, dan benar-benar tidak dapat berbuat apa-apa. "walaupun tidur adalah sangat penting apabila anda mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan/atau kencing manis jenis II, anda mungkin mendapati anda tidak dapat tidur apabila anda memerlukannya. Gangguan tidur yang biasa pada pesakit dengan penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis, terutamanya mereka yang menjalankan dialisis. Satu penjelasan bagi masalah berkenaan seolah-olah hubungan antara Insomnia dan penyakit-penyakit ini dua. Satu lagi mungkin perubahan hari dalam musim yang boleh mengganggu corak tidur pesakit.

Prevalens dilaporkan insomnia antara Dialisis pesakit (hemodialisis dan Peritoneal Dialysis) terdiri daripada 19% ke 71%, pangkalan data penyelidikan, UpToDate.com. Begitu juga, sehingga 71% daripada pesakit kencing manis juga ambil perhatian kualiti tidur yang terganggu. Walaupun terdapat beberapa teknik yang terkenal untuk membantu penduduk umum mendapatkan malam yang baik adalah berehat, mereka perlu sedikit lebih diperhalusi dan direka untuk mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis.

Dapatkan beberapa cahaya matahari. Jika anda membiarkan Matahari bersinar di muka anda selama sekurang-kurangnya 15 minit sehari, anda akan dapat mempengaruhi sistem halus tidur badan anda. Bonus tambahan adalah bahawa sedikit cahaya matahari akan membantu badan anda menghasilkan lebih banyak serotonin, hormon "feel-good, " dan boleh membantu memperbaiki mood anda untuk hari tersebut.

Makan karbohidrat tinggi snek sebelum tidur. Jelas sekali, ini adalah hanya untuk bebas-pesakit kencing manis, tetapi selepas makan karbohidrat beberapa badan anda mungkin mempunyai tempoh lebih tinggi sedikit gula darah, dan kemudian apabila insulin anda dihidupkan, tahap gula dalam darah anda jatuh sedikit dan anda akan rasa drowsy. Ini adalah cara yang baik untuk mewujudkan persekitaran yang sesuai untuk membantu anda bergerak ke dalam tidur.

Makanan seperti keju, telur, ayam dan ayam belanda mengandungi sejumlah besar tidur asli yang mendorong hartanah, Tryptophan. Makanan ini pasti akan memberikan dorongan baik ke dalam keadaan mimpi.

Elakkan kopi, minuman kafein yang tinggi seperti adanya dan teh caffeinated, serta minuman tenaga sebelum tidur. Separuh hayat kafein adalah kononnya jam 7:00, yang bermaksud bahawa jika anda minum kopi pada waktu tengahari, hanya separuh daripadanya akan pergi oleh 7:00 petang. Ini mungkin lebih lama untuk pesakit-pesakit dialisis. Oleh itu, ingat ini masa depan anda mempertimbangkan untuk minum secawan kopi di 4:00 PM kerana kehidupan separuh, ia akan kekal dalam sistem anda sehingga 11:00 PM atau kemudian.

Terdapat perangsang yang dimasukkan ke dalam banyak berbanding resepi kaunter termasuk ubat-ubatan yang sejuk. Tanya ahli farmasi anda dan membaca label anda berhati-hati supaya perangsang tersembunyi tidak menghalang anda daripada tidur. Juga, jika anda sehingga lewat sering, badan anda mungkin akan bertindak balas kepada ubat atau makanan. Ambil perhatian kepada makanan, ubat-ubatan dan vitamin yang anda makan untuk melihat jika mana-mana yang disambungkan ke malam-malam apabila anda tidak dapat berehat dengan aman.

Muzik tidur adalah salah satu cara untuk mewujudkan persekitaran tidur yang sempurna. Terdapat sarikata dan trek audio khas yang termasuk muzik atau bunyi-bunyian tidur yang boleh membantu pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang kronik mendapat rehat malam yang baik. Anda boleh pergi ke mana-mana kedai muzik tempatan dan mereka harus dapat membantu anda memilih CD yang paling bersesuaian dengan selera anda unik.

Sebelum ini:Bagaimana penyakit buah pinggang dan pesakit kencing manis boleh mengelakkan pemotongan anggota badan yang tidak perlu

Artikel seterusnya:Apa itu kencing manis?

Tag: penyakit buah pinggang tidur Kencing manis penyakit buah pinggang gangguan tidur

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat