WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Melawan kesan penyakit buah pinggang dan kencing manis

2018-03-28 09:49

Melawan kesan penyakit buah pinggang dan kencing manisPenghidap penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan kencing manis adalah lima kali lebih cenderung untuk mati dari acara pengaliran (hati) daripada orang-orang tanpa penyakit-penyakit ini. Walau bagaimanapun, sesetengah sayur-sayuran boleh melindungi dan malah berbalik kesan kerosakan CKD dan kencing manis di tengah-tengah. Brokoli merupakan salah satu sayur-sayuran tersebut.

Jangan memandang rendah kuasa pemakanan brokoli. Penyelidik di University of Queensland (UQ) akan meneroka keupayaan sayur perlu memerangi serta mengurangkan tanda-tanda dan gejala-gejala kencing manis jenis II.

UQ sekolah daripada manusia pergerakan kajian pelajar PhD Christine Houghton berkata di perkarangan mengkaji sintesis brokoli mempunyai banyak manfaat kesihatan. "Manfaat kesihatan adalah jawapan untuk mengaktifkan pelbagai jenis antioksidan dan gen perlindungan lain," katanya. Penyelidik percaya bahawa dengan mengaktifkan gen-gen ini pesakit boleh mengurangkan tahap stres (kerosakan dalam sel, tisu atau organ), mereka menjadi penyumbang kepada beberapa penyakit, termasuk kencing manis jenis II.

Ini adalah berita baik untuk pesakit kencing manis serta mereka yang CKD yang biasanya meningkatkan risiko mendapat kencing manis disebabkan oleh ubat-ubatan mereka dan pada masa-masa gaya (tidak aktif). Brokoli juga rendah fosforus serta karbohidrat yang bermaksud ia dengan mudah boleh dimuatkan ke dalam sebuah Renal dan/atau diet kencing manis.

Faedah-faedah tambahan brokoli termasuk sistem imun anda dengan lebih banyak vitamin C setiap 100 gram daripada oren untuk menambahkan. Malah, menurut Laman web brokoli boleh menjadi sebahagian diet sihat anda, "since ia memberikan banyak nutrisi ketika sedang rendah Indeks glisemik (ukuran berapa cepat meningkat tahap glukosa darah, gula dalam darah, selepas makan sesuatu jenis makanan) jadi ia tidak mempunyai satu kesan yang besar pada tahap gula dalam darah. "hanya satu 1/2 cawan hidangan sayur-sayuran ini mengandungi 220% daripada nilai harian bagi vitamin C. Juga adalah satu hidangan biasa tanpa lemak dan menyediakan 5 gram protein dan 10 gram karbohidrat. Walaupun brokoli boleh berkhasiat, anda harus memastikan berbincang saiz hidangan dan makanan dengan pakar pemakanan anda sebelum mengubah diet anda.

Sebelum ini:Meningkatkan kadar kemandirian pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Laman Utama remedi untuk bengkak kaki, kaki, & pergelangan kaki dalam pesakit buah pinggang dan kencing manis

Tag: penyakit buah pinggang kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat