WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Fakta 4 buah pinggang dan pesakit kencing manis perlu tahu mengenai pemindahan buah pinggang dan Dialysis

2018-03-22 11:16

Fakta 4 buah pinggang dan pesakit kencing manis perlu tahu mengenai pemindahan buah pinggang dan DialysisNephrologist klinik Cleveland, Emilio Poggio (pakar dalam pemindahan buah pinggang) berkata bahawa, "600,000 akan dialisis dan 100,000 pada senarai menunggu untuk pemindahan buah pinggang. Namun hanya 16,000 pemindahan dilakukan setiap tahun. "oleh itu, bagi kebanyakan orang pada dialisis serta penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis yang menghadapi risiko kegagalan buah pinggang, rawatan dialisis seolah-olah hampir tidak dapat dielakkan sebelum menerima pemindahan buah pinggang (jika layak).

Ramai pesakit yang menghadapi dialisis atau yang telah pun dimulakan, pada masa-masa merasa tidak berdaya atau merasa seperti berputus asa. Sebaliknya, orang-orang yang telah menjalankan dialisis selama bertahun-tahun yang layak bagi pemindahan buah pinggang mungkin berasa teragak-agak untuk pergi melalui dengannya kerana mereka tidak pasti jika faedah melebihi kesan sampingan. Walau apa pun, ini adalah fakta-fakta 4 yang semua penyakit buah pinggang yang kronik pesakit perlu tahu untuk meningkatkan kesihatan mereka serta kualiti hidup. Akhirnya, itulah apa yang kita bersama mahu, hak?

Menurut Cleveland Clinic dan Dr. Poggio, faedah pemindahan buah pinggang jauh melebihi kesan-kesan sampingan. "Terdapat banyak data, walaupun negatif pemindahan, hasil jangka pendek dan jangka panjang yang jauh lebih baik daripada mengalami dialisis," kata Dr. Poggio. "Meningkatkan kualiti hidup mereka, mereka hidup lebih baik dan lagi." Pelbagai kajian menunjukkan bahawa kadar kematian bagi orang-orang yang menerima pemindahan antara 48% kepada 82% lebih rendah daripada mengalami dialisis.

Survival jangka panjang dialisis boleh didapati. Pengasas bersama KidneyBuzz.com, Mark bidang telah tinggal selama lebih 15 tahun dialisis. Meneka apa, dia adalah melakukan sangat baik! Tahap tenaga beliau sehingga, diet adalah dalam semakan, nombor makmal yang besar, dan beliau mengetuai penuh, berkualiti tinggi, dan kehidupan yang menarik. Anda boleh memilih sehingga beliau hidup Panduan Pengurusan - melawan penyakit buah pinggang dan kencing manis pada link berikut.

Walaupun Panduan Pengurusan kehidupan beliau boleh membantu, Encik bidang bukanlah semata-mata, orang lain berkata bahawa mereka membawa kehidupan penuh semasa menjalankan dialisis. Kawasan utama yang memberi tumpuan kepada adalah persekitaran penjagaan kesihatan anda. Cleveland Clinic Nota-nota bahawa suasana "positive dengan interaksi sosial antara pesakit adalah juga penting. " derma buah pinggang hidup mewakili 30% hingga 40% daripada semua pemindahan buah pinggang yang diadakan setiap tahun. Bahawa cara pemindahan buah pinggang kira-kira 16,000 dijalankan di Amerika Syarikat tahun lepas, seramai 6,400 adalah daripada penderma buah pinggang hidup! Oleh itu, anda lebih jauh lagi akan mengurangkan peluang anda untuk menerima pemindahan buah pinggang sekiranya anda hanya menunggu dalam senarai untuk simpanannya yang (si penderma).

Pastikan untuk berkomunikasi dengan pasukan penjagaan kesihatan anda. Banyak penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis percaya bahawa, "Well, jururawat atau doktor mempunyai semua rekod saya dan sudah tahu apa yang terbaik bagi saya, adalah betul-betul saya? " salah. Doktor dan jururawat boleh terlepas pandang, terlepas atau terlupa perkara-perkara yang sama seperti yang lain kita. Jika anda mempunyai soalan, kebimbangan atau rasa dipaksa untuk bercakap, berbuat demikian!

Penyakit buah pinggang kronik, pesakit dialisis telah a sebanyak 2% risiko tinggi kematian (kematian) dengan setiap 50 pesakit tambahan dijaga oleh mereka Nephrologist, menurut jurnal Persatuan Nefrologi di Amerika Syarikat. Jadi pastikan doktor anda tidak overburdened dan mempunyai masa yang cukup untuk anda. Sebagai Agung dengannya, ia adalah penting bahawa anda berasa cukup santai untuk berkongsi apa-apa kebimbangan yang anda hadapi, dan anda harus menjangkakan bahawa Nephrologist anda dan kakitangan pejabat akan sanggup menerima sejumlah munasabah masa untuk menjawab soalan anda di wa yang peramah dan mesra y.

"Good komunikasi antara penyedia penjagaan kesihatan anda adalah faktor penting, " Nota Cleveland Clinic. Oleh itu, jika anda tidak dapat berkomunikasi dengan pasukan penjagaan kesihatan anda atau ahli-ahli pasukan anda, ia mungkin mengambil masa untuk membuat perubahan.

Sebelum ini:Kaedah baru untuk meningkatkan jangka hayat dan kualiti bagi penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Meningkatkan kadar kemandirian pesakit kencing manis dan penyakit buah pinggang

Tag: Dialisis penyakit kencing manis buah pinggang pemindahan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat