WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Kaedah baru untuk meningkatkan jangka hayat dan kualiti bagi penyakit buah pinggang

2018-03-19 13:31

Kaedah baru untuk meningkatkan jangka hayat dan kualiti bagi penyakit buah pinggangInstitut Kebangsaan Diabetes dan penghadaman dan penyakit buah pinggang (NIDDK) pada tahun 2009 yang disenaraikan lebih 871,000 Amerika mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD) peringkat 5, laporan di laman web, Xpress perubatan. Kira-kira 10 hingga 20 peratus rakyat dengan akhir peringkat buah pinggang penyakit (ESRD) meninggal dunia setiap tahun. Tahap hormon paratiroid (PTH), hormon yang menghasilkan kalsium yang terdapat dalam darah untuk fungsi-fungsi badan yang penting, merupakan penyumbang utama kepada kematian meningkat risiko dalam pesakit CKD. Apabila tahap PTH adalah keseimbangan (terlalu rendah atau terlalu tinggi) kemungkinan kematian adalah jauh lebih tinggi dalam orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD). Walau bagaimanapun kajian sangat baru untuk diterbitkan dalam Disember 2013 jurnal daripada klinikal endokrinologi & metabolisme, dikenalpasti PTH yang baru ujian kaedah yang lebih baik dapat mengesan ketidakseimbangan yang berpotensi membawa maut pada orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD).

Bilakah PTH berinteraksi dengan oksigen (mengoksidakan) keadaan stres menjadi biologi aktif. Manakala semua PTH semasa peringkat ujian memantau faktor ini penting, kaedah baru ini adalah yang pertama untuk membezakan antara PTH teroksida biologi aktif dan dicetuskan PTH. "This akan menyebabkan pemantauan yang lebih baik dan rawatan untuk pesakit yang mempunyai penyakit buah pinggang peringkat akhir, " berkata kajian itu diketuai pengarang, Berthod Hocher MD, PhD. "More precise dalam" ujian akan menyediakan Nephrologists maklumat yang mereka perlukan untuk menambahbaik hasil klinikal dalam orang-orang dengan CKD. Hocher berkata, "The Nefrologi komuniti telah lama diiktiraf terdapat isu dengan pendekatan ujian semasa, dan sekarang kita boleh menyelesaikan masalah ini dan meningkatkan taraf penjagaan pesakit. "

Dalam kajian ini penyelidik dipantau sekumpulan 340 Dialisis pesakit sepanjang tempoh lima tahun. Atas susulan sehingga mereka menemui 170 peserta (50%) dengan ketidakseimbangan PTH melebihi julat normal atas ng/l 70, telah meninggal dunia kebanyakannya daripada penyakit kardiovaskular (60%), jangkitan (23%), kanser (11%) atau lain-lain punca (6%). Orang-orang yang terselamat telah lebih tinggi tahap median PTH teroksida daripada para peserta kajian yang meninggal dunia. Kajian tersebut menyimpulkan bahawa kadar peningkatan hidup berlaku dikalangan pesakit-pesakit dialisis yang mempunyai tahap tertinggi daripada hormon paratiroid-teroksida.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang boleh mengelakkan jangkitan merbahaya sebelum serius

Artikel seterusnya:Fakta 4 buah pinggang dan pesakit kencing manis perlu tahu mengenai pemindahan buah pinggang dan Dialysis

Tag: penyakit buah pinggang Hayat

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat