WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Buah pinggang dan pesakit kencing manis mungkin untuk menjemput jangkitan

2018-03-19 11:57

Buah pinggang dan pesakit kencing manis mungkin untuk menjemput jangkitanHarboring tempat penyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit kencing manis mungkin untuk menjemput jangkitan kuman yang atas

"Kita hadapi kira-kira 60,000 jenis kuman setiap tahun... " kata Dr. Philip Tierno, Pengarah klinikal, Mikrobiologi dan imunologi (New York University). Penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan kencing manis secara drastik menurunkan sistem imun pesakit yang membuat mereka lebih terdedah kepada risiko dijangkiti jangkitan atau penyakit yang kadangkala berpotensi membawa maut. Jika anda bimbang tentang menyentuh permukaan yang rata dan mengambil satu virus yang anda harus kerana bakteria berjalan berleluasa pada permukaan anda menyentuh setiap hari.

Walaupun hanya 1% - 2% bakteria yang berpotensi berbahaya untuk penghidap normal imuniti, nombor-nombor adalah lebih tinggi di penduduk CKD dan kencing manis disebabkan oleh hakikat bahawa sistem imun yang lemah tidak mempunyai keupayaan yang sama untuk melawan kuman. Unsur-unsur yang sihat ke arah kuman dan virus adalah penting untuk mengekalkan anda. Diterbitkan oleh LifeScripts.com, pesakit CKD dan pesakit kencing manis boleh melindungi diri daripada virus, bakteria dan mengelakkan mendapat sakit dengan mengikuti Tip-Tip pakar.

Semua orang mempunyai kedai untuk membeli barang runcit, tetapi berhati-hati. Mengendalikan troli membeli-belah adalah suatu pembiakan virus berjangkit dan bakteria usus-menyayat. "Pelanggan boleh bersin, Lap hidung-tanya mereka, maka menyentuh mengendalikan troli," kata Dr. Lola Stamm, virus Mikrobiologi (University of North Carolina).

Kereta-kereta membeli-belah juga tercemar oleh tangan kotor kanak-kanak dan pakej bocor daging yang anda melambungkan ke dalam troli. Ayam dan daging lembu secara khusus boleh mengandungi bakteria seperti salmonella, campylobacter dan E. coli yang menyebabkan cirit-birit yang teruk, bengkak usus, loya dan muntah-muntah. Kira-kira 70% - 80% daripada kereta-kereta membeli-belah yang diuji di seluruh negara telah E. coli, menurut penyelidik di Universiti Arizona.

Kerusi kanak-kanak troli yang penuh E. coli serta kerana makanan mentah dan lampin anak-anak. Kedai runcit bakul kerusi dan hendal jarang disucihama, jadi gunakan pembasmian wipes hendal dan kerusi. Banyak kedai kini menawarkan ini di pintu masuk.

Dalam tandas awam bakteria swarms pada paip sinki atau hos. mengendalikan kerana kita menyentuh mereka betul-betul selepas menggunakan tandas, penyelidik berkata. Dan dispenser sup pun. Untuk mengelakkan jangkitan, CKD dan pesakit kencing manis harus tidak menyentuh permukaan lembap; basuh tangan dengan sempurna selepas menyentuh faucets sinki dan sabun dispenser. Juga gunakan tuala kertas untuk mematikan air.

Para saintis telah mengambil sampel daripada berpuluh-puluh handrails eskalator di pusat membeli-belah di seluruh negara dan mendapati 19% menunjukkan pencemaran bakteria yang tinggi. Jumlahnya "The orang-orang yang menyentuh mengendalikan eskalator menjadikannya" hot spot "bakteria," para penyelidik mendapati. Oleh itu, mereka dengan CKD dan kencing manis perlu Elakkan rel eskalator jika boleh. Jika anda mesti menyentuh rel yang kemudian tidak menyentuh muka anda dan pastikan anda basuh tangan atau menggunakan sanitizer tangan selepas itu.

Walaupun niat yang baik, apabila busboys Lap bawah Meja atau kerusi, kain kotor mereka boleh menyebarkan sebuah filem yang kecil bagi E. coli. Mereka harus meletakkan disinfektan rag tersebut selepas setiap, tetapi kajian telah mendapati bahawa rata-rata kain sama digunakan pada jadual lebih sedozen sebelum ia adalah disucihama. Pesakit CKD dan pesakit kencing manis harus menjalankan pembersihan kain Lap dapur leret permukaan meja dan kerusi sebelum makan.

Menyentuh permukaan yang dijangkiti kuman, maka rub hidung atau mulut anda, dan anda sangat baik mungkin mendapat sakit. Malangnya, akan orang-orang di mana-mana lokasi boleh meningkatkan peluang anda untuk menangkap sesuatu, kata Dr. Tierno. Ini adalah kerana virus dan bakteria hidup hampir di mana-mana dan boleh bertahan sehingga dua jam pada kereta-kereta membeli-belah, handrails eskalator, doorknobs bahkan sebelum mereka mencari mangsa seterusnya mereka.

Sebelum ini:Buah pinggang dan pesakit kencing manis harus sedar risiko penyakit kencing manis

Artikel seterusnya:Penyakit buah pinggang boleh mengelakkan jangkitan merbahaya sebelum serius

Tag: Kencing manis penyakit buah pinggang jangkitan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat