WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Buah pinggang dan pesakit kencing manis harus sedar risiko penyakit kencing manis

2018-03-19 11:52

Buah pinggang dan pesakit kencing manis harus sedar risiko penyakit kencing manisPenyakit buah pinggang yang kronik dan pesakit kencing manis harus sedar risiko kencing manis Statin pengguna

Buah pinggang dan Urologi berita melaporkan berlakunya pertambahan berat badan dalam tempoh setahun mengambil Atorvastatin (ubat menurunkan kolesterol) yang dikaitkan dengan risiko yang lebih tinggi semakin meruncing dan baru-bermulanya Diabetes jenis II. Menurut satu kajian baru yang disiarkan dalam jurnal The American of Cardiology, komplikasi, lagi menekankan orang ramai yang "stable Coronary Artery Disease" (penyakit jantung) seperti penyakit buah pinggang yang kronik pesakit dan mereka yang mempunyai penyakit kencing manis.

Para penyelidik mendapati bahawa pesakit 650 daripada individu-individu jumlah 7,595 yang dikaji membangunkan kencing manis jenis II selepas mengambil Atorvastatin. Punca utama peningkatan kadar Diabetes ini penduduk statin pengguna adalah pertambahan berat badan yang ketara selepas 1 tahun bermula mereka regimen statin. "Kajian kami menyerlahkan kepentingan mengawal berat badan sebagai langkah gaya hidup untuk mengelakkan NODM berkaitan statin [kencing manis jenis II]," penulis membuat kesimpulan.

Adakah ini bermakna jika anda mempunyai kencing manis yang anda tidak perlu melibatkan diri anda dengan penemuan ini? Baik, tidak kerana mendapat berat badan pada pesakit dengan penyakit kencing manis boleh menjadi lebih dahsyat daripada orang ramai yang hanya CKD. Adakah anda perasan berat keuntungan kerana anda telah memulakan rawatan statin anda? Jika anda berfikir bahawa kedua-dua telah bersambung (statin keuntungan regimen dan berat), sebaik sahaja anda telah membaca artikel ini, hubungi pasukan penjagaan kesihatan anda untuk berkongsi dengan mereka kebimbangan anda dan bertanya kepada mereka jika mereka fikir ada pilihan ubat-ubatan yang lebih baik untukmu.

Malangnya, dalam beberapa kes terdapat tiada pilihan rawatan yang lebih baik untukmu. Jika anda jatuh ke dalam kategori itu maka ia adalah lebih penting untuk menumpukan pada keputusan gaya hidup anda dan memastikan anda membuat yang terbaik untuk memastikan kesihatan anda terus. Yang baik terlebih dahulu melangkah dalam mana hala tuju, melawan penyakit buah pinggang dan kencing manis, panduan memasak dan akauntabiliti. Ia hanya $5.00 bulan buah pinggang Kebangsaan dan merupakan satu pelaburan yang disyorkan jika anda mampu.

Sebelum ini:Shockers garam yang berbahaya untuk penyakit kronik buah pinggang dan kencing manis

Artikel seterusnya:Buah pinggang dan pesakit kencing manis mungkin untuk menjemput jangkitan

Tag: kencing manis Kencing manis penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat