WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Shockers garam yang berbahaya untuk penyakit kronik buah pinggang dan kencing manis

2018-03-19 11:49

Shockers garam yang berbahaya untuk penyakit kronik buah pinggang dan kencing manisShockers garam yang boleh membahayakan kesihatan mereka yang mempunyai penyakit kronik buah pinggang dan kencing manis

Mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis menempatkan anda pada risiko yang lebih besar bagi tekanan darah tinggi, obesiti, mendapat atau semakin teruk penyakit kencing manis, penyakit kardiovaskular (jantung), serangan jantung, angin ahmar dan kematian mengejut. Tahap tinggi sodium (garam) dalam diet anda lagi boleh meningkatkan risiko itu. Inilah sebabnya anda Nephrologists dan doktor penjagaan primer menasihati bahawa anda mengehadkan garam, bawang putih garam dan natrium biasa atau tersembunyi walaupun makanan lain. Tetapi, Adakah mereka mengatakan anda perhatikan kandungan garam dalam bijirin pagi anda, atau natrium dalam jus sayur-sayuran? Ya, garam mungkin produk yang anda makan setiap hari yang paling berpengalaman pesakit boleh terlepas pandang.

WebMD Nota-nota yang walaupun bijirin mungkin kelihatan sihat, jenama dedak raisin mempunyai sebanyak 250 miligram natrium satu cawan. Jika anda mampu untuk makan bijirin, bertanya pakar pemakanan anda tentang makan nasi takbur dan takbur bijirin gandum yang biasanya natrium yang percuma.

Pakej daging dan sayur-sayuran dalam tin juga boleh sangat tinggi dalam natrium. 2 hirisan kering salami sahaja boleh membungkus sebanyak 362 miligram natrium. Anda mungkin terkejut bahawa daging yang mungkin "healthier" adalah sebenarnya tinggi kandungan garam. Begitu juga, cuba untuk membeli sayur-sayuran yang dilabelkan added garam "no" jika mereka berada dalam tin. Selain itu, penyakit buah pinggang kronik dan pesakit kencing manis boleh mengurangkan kepekatan natrium dengan basuhan sayur-sayuran mereka sebelum memakannya.

Jus sayur-sayuran mungkin pilihan yang sihat untuk mendapatkan nutrien yang diperlukan, tetapi bukan pilihan terbaik bagi mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis yang menonton pengambilan garam mereka. Hanya satu cawan sayur-sayuran jus koktel mengandungi 479 miligram natrium.

Sup dan pra-pakej sisi mengandungi bahan-bahan sodium yang tinggi. Hanya secawan sup mi ayam dalam tin, misalnya, boleh mengandungi sebanyak 744 miligram natrium. Adalah lebih baik untuk memasak di rumah dengan bahan-bahan yang segar untuk mengelakkan natrium tambahan yang tidak diingini. Jika anda memilih sup dalam tin, kemudian mencari label rendah sodium.

Mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik dan kencing manis mungkin berfikir bahawa mereka hanya menambah dan meningkatkan rasa tetapi Marinades, perasa dan perasa malah mungkin semua menyediakan membantu yang tahan lasak garam. Satu sudu besar sos 167 miligram garam, manakala hidangan sama relish dan capers miligram 122 dan 252 miligram garam masing-masing. Mempertimbangkan masakan percuma natrium, relish kranberi dan mentega epal alternatif lebih asli, lebih rendah sodium.

Ubat sangat anda mungkin mempunyai kepekatan natrium yang ketara. Ini termasuklah sakit kepala, pedih ulu hati, pengikat fosforus dan ubat-ubatan statin. Hanya membincangkan isu dengan pasukan penjagaan kesihatan anda untuk menentukan jika anda mempunyai apa-apa alternatif perubatan natrium yang rendah.

Apabila anda mencari untuk menambah garam pada makanan semak label untuk kata-kata kunci yang termasuk: "Sodium-free" (kurang daripada 5 miligram natrium setiap hidangan); "very Low-sodium" (miligram 35 atau kurang setiap hidangan); "Low-sodium" (kurang daripada 140 miligram setiap hidangan); "reduced sodium" (tahap sodium dapat dikurangkan sebanyak 25%); "unsalted," "no garam yang ditambah, " atau "without ditambah salt" (dibuat tanpa garam yang biasanya digunakan, tetapi masih mengandungi natrium yang menjadi sebahagian alam makanan itu sendiri).

Sebelum ini:Pakar diet buah pinggang itu pesakit dan pesakit kencing manis sering gagal untuk meminta

Artikel seterusnya:Buah pinggang dan pesakit kencing manis harus sedar risiko penyakit kencing manis

Tag: penyakit buah pinggang kronik kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat