WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Perkara-perkara yang boleh berlaku apabila anda tidak merawat kencing manis anda

2017-12-14 23:08

Perkara-perkara yang boleh berlaku apabila anda tidak merawat kencing manis andaMenelan pil, check gula dalam darah anda semua masa, atau menyuntik jarum penuh insulin dalam jangka panjang membuatkan jengkel, dan anda mula mengambil hidup anda diberikan. Tetapi mengambil langkah untuk memastikan penyakit kencing manis anda di bawah kawalan adalah pukulan anda terbaik di menghalang membunuh komplikasi yang menakutkan. Diabetes boleh meningkatkan risiko masalah kesihatan serius yang kebanyakannya adalah sepenuhnya boleh dicegah jika anda memastikan paras glukosa darah dalam julat yang sihat. Nasib baik, Makan diet yang berkhasiat, bersenam dan mengambil ubat-ubatan anda tidak boleh hanya berhenti komplikasi dari berjalan lancar tetapi juga boleh mengundurkan mereka.

Isu-isu kesihatan yang serius anda boleh mengalami jika anda tidak merawat kencing manis anda:

MENINGKAT kolesterol & tekanan darah anda – dengan kencing manis jenis 1, badan anda berhenti menghasilkan insulin – hormon yang mengawal gula dalam darah.Diabetes jenis 2 badan anda dengan betul tidak dapat menggunakan insulin dalambadan anda menghasilkan. Dalam giliran, anda HDL (atau "baik") merendahkan kolesterol, dan tahap anda kenaikan triglycerides dipanggil lemak darah yang berbahaya. Rintangan insulin juga menyumbang kepada arteri yang sempit, keras, yang seterusnya meningkatkan tekanan darah anda. Sebagai hasilnya, orang-orang yang maksimum dengan mana-mana jenis kencing manis mengalami hipertensi — satu faktorrisiko untuk penyakit buah pinggang. Sekiranya salah satu gagal mengawal tekanandarah tinggi atau kolesterol tinggi, samada melalui pemakanan, senaman dan ubat-ubatan, komplikasi serius lain mungkin membangunkan.

ANDA gagal buah PINGGANG – lebih glukosa darah yang tinggi, masa thickens danparut nephrons, struktur-struktur kecil dalam buah pinggang menapis darah. Kira-kira 7% daripada masa, anda akan mempunyai protein yang bocor ke dalam air kencing-tanda awal masalah buah pinggang. Kira-kira separuh daripada orang-orang yang tidak mengambil langkah-langkah untuk mengawal diabetes mereka akan mengekalkan kerosakan buah pinggang dalam tempoh 10 tahun, dan 40 peratus daripadanya akan berkembang untuk kegagalan buah pinggang. Anda boleh merawat kegagalan buah pinggang dengan herba kerana ia akan menghasilkan keputusan yang baik dalam merawat dan menjana semula walaupun berpenyakit buah pinggang. Buah pinggang Kundan herba dan makanan tambahan adalah terdiri daripada herba yang bebas daripada sebarang bahan kimia, steroid dan logam. Mereka boleh didapatidalam bentuk tablet dan kapsul dan perlu diambil tiga kali dalam sehari.

ANDA LENYAP visi – lebih daripada 4 juta orang yang menghidap kencing manis sedikit mengalami retinopathy atau kerosakan ke atas tisu peka cahaya belakang mata. Hal ini terjadi kerana kadar glukosa darah tinggi merosakkan saluran darah halusmata. Proses kerosakan ini boleh bermula seawal 7 tahun sebelum diagnosis. Peringkat awal telah tidak menunjukkan sebarang gejala, tetapi semakin lama anda membiarkan perkara-perkara yang pergi, menjadi gambar yang gelap. Kajian telah mendedahkan bahawa dalam tempoh 20 tahun, kira-kira 80% daripada pesakit kencing manis mempunyai retinopathy, dan kira-kira 10,000 pergi buta setiap tahun.

Semua masalah-masalah kesihatan yang didaftarkan di atas bersama-sama denganorang lain boleh akhirnya menambah kepada komplikasi utama: untuk mati lebih awal. Kencing manis secara rasminya berada di kedudukan sebagai punca utama kematian yang ketujuh, tetapi kerana sijil kematian kadang-kadang menyenaraikan komplikasi, dan bukannya penyakit itu sendiri, jumlah sebenar mungkin jauh lebih tinggi. Kencing manis, jika tidak mendaftar atau dijaga boleh membawa kepada bahaya kesihatan yang serius atau beberapa kegagalan organ.

Sebelum ini:Tanda dan simptom kencing manis

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk mencegah Nephropathy kencing manis?

Tag: kencing manis nephropathy kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat