WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Tanda dan simptom kencing manis

2017-12-14 21:53

Tanda dan simptom kencing manisAdakah anda mempunyai dorongan untuk pergi ke tandas lebih kerap daripada biasa? Adakah anda rasa dahaga, penat dan kabur penglihatan? Ini adalah kisah beritahu tanda-tanda kencing manis. Kencing manis mempunyai tahap gula dalam darah akibat tidak cukup rembesan atau rintangan insulin yang tinggi. Terdapat terutamanya dua jenis kencing manis yang serupa dalam gula dalam darah mereka tinggi tetapi berbeza dalam banyak cara.

Diabetes jenis 1: Ini adalah disebabkan oleh ketidakupayaan pankreas untuk menghasilkan insulin. Ia biasanya dikesan pada kanak-kanak dan remaja. Tanda-tanda penyakit kencing manis jenis 1 adalah jelas, kerap kencing, rasa dahaga yang bertambah, penurunan berat badan, keresahan dan lain perubahan mood, kelesuan dan kelemahan, kabur penglihatan dan lapar yang melampau.

Di samping itu, mempunyai kencing manis jenis 1 meningkatkan risiko anda untuk banyak komplikasi serius, penyakit buah pinggang, kerosakan saraf, buta, penyakit jantung dan luka dan lebam yang lambat untuk sembuh.

Rawatan untuk penyakit jenis 1 boleh diuruskan dengan sederhana atau panjang lakonan insulin. Terdapat juga alternatif herba yang selamat dan yang tersedia untukmenangani penyakit ini.

Kencing manis jenis 2: Ini biasanya dibangunkan dalam lelaki dan wanita berumur 40 lebih. Sebab utama mungkin obesiti dan kurangnya aktiviti fizikal. Dalam jenis ini– masih pankreas menghasilkan insulin, Walau bagaimanapun, badan tidak dapat menggunakannya dengan cekap. Orang bentuk PIR dengan banyak lemak sekitar abdomen mereka akan menghadapi risiko lebih tinggi mendapat kencing manis.

Jenis 2 boleh bermula pada usia awal jika anda adalah berlebihan, tidak aktif, dipengaruhi oleh tekanan darah tinggi, daripada keluarga dengan sejarah penyakit kencing manis jenis 2 dan latar belakang etnik yang mempunyai risiko yang lebih tinggi daripada diabetes jenis 2 (Caribbean Afrika atau Asia).

Paras gula yang tinggi juga boleh menyebabkan penurunan berat badan yang cepat(10 – 20 lbs) selama dua atau tiga bulan.

Dengan kencing manis, buah pinggang adalah juga kerja untuk menghapuskan gulaberlebihan dan ini membawa kepada kerugian sebanyak kalori dan ini boleh merosakkan buah pinggang.

Jika anda mengesyaki anda menghidap Diabetes, ia adalah penting untuk segera rujuk kepada doktor. Ia boleh menakutkan untuk mengetahui bahawa anda menghidap diabetes tetapi anda mesti tahu bahawa Penghidap kencing manis boleh hidup yang panjang, sihat dan bahagia.

Sebelum ini:Kencing manis sebagai punca kepada penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Perkara-perkara yang boleh berlaku apabila anda tidak merawat kencing manis anda

Tag: kencing manis tanda-tanda

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat