WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Apakah mungkin komplikasi penyakit kencing manis buah pinggang?

2017-12-29 23:01

Apakah mungkin komplikasi penyakit kencing manis buah pinggang?Kegagalan buah pinggang peringkat akhir

Orang ramai yang proteinuria (seperti yang dinyatakan di atas), kegagalan buah pinggang peringkat akhir membangun dalam kira-kira 1 dalam 12 orang selepas10 tahun. Jika ini berlaku maka anda akan perlu dialisis buah pinggang atau ginjal yang pemindahan.

Penyakit kardiovaskular

Pesakit diabetes mempunyai peningkatan risiko untuk membentuk penyakit-penyakit kardiovaskular seperti penyakit jantung, strok dan Peripheral penyakit arteri.Jika anda mempunyai kencing manis dan penyakit buah pinggang diabetes, risiko anda mendapat penyakit kardiovaskular akan bertambah lagi. Yang lebih terukpenyakit buah pinggang ini, yang seterusnya meningkatkan risiko. Inilah sebabnya mengurangkan kardiovaskular risiko faktor-faktor lain adalah sangat penting jika anda mempunyai penyakit buah pinggang diabetes (lihat di bawah).

Tekanan darah tinggi

Penyakit buah pinggang mempunyai kecenderungan untuk meningkatkan tekanan darah. Di samping itu, peningkatan tekanan darah mempunyai kecenderungan untuk menjadikan lebih teruk penyakit buah pinggang. Rawatan tekanan darahtinggi adalah salah satu rawatan utama penyakit kencing manis buah pinggang.

Sebelum ini:Apa meningkatkan risiko mendapat penyakit kencing manis buah pinggang?

Artikel seterusnya:Pengganti gula yang anda mungkin tidak tahu dan pesakit kencing manis

Tag: penyakit buah pinggang diabetes Komplikasi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat