WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Bagaimana Adakah penyakit buah pinggang diabetes membangun dan maju?

2017-12-29 22:57

Bagaimana Adakah penyakit buah pinggang diabetes membangun dan maju?Paras gula darah dibangkitkan (glukosa) yang berlaku pada Penghidap kencing manis boleh menyebabkan peningkatan paras beberapa bahan kimia dalam buah pinggang. Bahan kimia ini cenderung untuk membuat glomeruli yang lebih 'bocor' yang kemudian membenarkan albumin ke bocor ke dalam air kencing.

Di samping itu, paras glukosa darah yang dibangkitkan boleh menyebabkan sesetengah protein dalam glomeruli untuk menghubungkan bersama-sama. Protein'rencana' ini boleh mencetuskan satu proses setempat parut parut. Proses ini parut parut dalam glomeruli yang dipanggil glomerulosclerosis. Ia biasanya mengambil masa beberapa tahun untuk glomerulosclerosis untuk membangunkan dan ia hanya berlaku pada sesetengah orang menghidap kencing manis.

Sebagai keadaan menjadi lebih teruk, tisu berparut (glomerulosclerosis) secara beransur-ansur menggantikan tisu buah pinggang yang sihat. Hasilnya, buah pinggang menjadi kurang mampu melakukan pekerjaan mereka menapis darah. Ini secara beransur-ansur 'gagal' dalam buah pinggang secara beransur-ansur bolehmaju ke apa yang dikenali sebagai kegagalan buah pinggang peringkat akhir.

Microalbuminuria biasanya merupakan tanda pertama bahawa penyakit kencing manis buah pinggang telah dibangunkan. Bulan atau tahun, microalbuminuria boleh pergi dari sini (terutamanya jika dirawat - lihat di bawah), berterusan pada kira-kira tahap yang sama, atau kemajuan proteinuria.

Proteinuria adalah tidak boleh. Jika anda membangunkan proteinuria ia biasanyamenandakan permulaan penurunan secara beransur-ansur dalam fungsi buah pinggang ke arah kegagalan buah pinggang peringkat akhir pada masa tertentu dimasa hadapan.

Sebelum ini:Apa itu penyakit kencing manis buah pinggang?

Artikel seterusnya:Apa adalah gejala-gejala dan menghidap penyakit buah pinggang diabetes?

Tag: penyakit kencing manis buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat