WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Sindrom kekurangan protin S dan Nephrotic

2017-12-29 22:16

Sindrom kekurangan protin S dan NephroticWarfarin. Sindrom nephrotic. Penyakit hati. Hughes antibodi. Intravaskular.

Protein S adalah protein anticoagulant bergantung kepada vitamin K. Mekanismaprotein S telah menjadi salah satu-kurangnya difahami antara protein pembekuan bergantung kepada vitamin K tetapi ia mempunyai peranan penting dalam pengawalseliaan pembekuan [1]. Kekurangan protein S predisposes berulang (RCMO) dalam thromboembolism dan kehilangan janin [2, 3].

Protein S merupakan faktor bersama untuk tindakan diaktifkan protein C (APC) pada diaktifkan faktor V dan diaktifkan faktor VIII [4]. 60% daripada protein S dalam plasma yang tidak aktif, yang terikat untuk mengikat protein. Kekurangan protein S adalah dikaitkan dengan peningkatan risiko kaedah temubual. Kuantitatif dan kualitatif keabnormalan protein S telah dikenalpasti. Mengikat berlebihan protein S untuk mengikat C4b protin boleh menyebabkan kekurangan protein aktif Sdi dalam plasma. Tiga jenis kekurangan protein S telah dikenalpasti:

Jenis I: kuantitatif kecacatan disebabkan oleh keabnormalan genetik yang mengakibatkan pengurangan penghasilan protein struktur normal. Kedua-dua tahap sembuh percuma dan jumlah protein S berkurang.

Jenis II: kualitatif (fungsian) kecacatan; Walau bagaimanapun, ia telah menjadi jelas bahawa sesetengah individu dengan rintangan APC yang diwarisi atau diperolehi telah salah didiagnosis sebagai mempunyai kekurangan protein S II jenis [5].

Jenis III kekurangan: percuma protein S sembuh dapat dikurangkan; peringkat sembuh jumlah protein S adalah perkara biasa.

Ia telah dicadangkan bahawa jenis I dan jenis kekurangan protein S III mungkin phenotypical variasi penyakit genetik sama [5].

Eko

Warisan: autosomal dominan.

Kaedah temubual yang akut.

Kekurangan vitamin K.

Warfarin.

Sindrom nephrotic.

Penyakit hati.

Hughes antibodi.

Intravaskular.

Tahap protein S jatuh secara beransur-ansur semasa mengandung dan dikurangkan ke tahap yang lebih rendah di kalangan wanita yang menggunakan mengandungi oestrogen anak kontraseptif oral atau Terapi penggantian hormon.

Pembentangan

Keadaan homozygous ini dikaitkan dengan teruk mengancam nyawa fulminans neonatal purpura atau kaedah temubual (RCMO) dalam yang besar-besaran.

Heterozigot kekurangan protein S juga meningkatkan risiko untuk membangunkan kaedah temubual [7].

Fulminans purpura (meluas teruk purpura dengan kerosakan tisu yang luas dan sloughing kulit) di neonates dengan homozygous kecacatan.

(RCMO) dalam kaedah temubual: semasa kehidupan awal di homozygotes; merangkumi kaedah temubual mendalam urat, embolus pulmonari, serebral kaedah temubual (RCMO) dalam.

Sindrom hypercoagulable warisan terutamanya melibatkan urat-urat dan hanya jarang menyebabkan arteri kaedah temubual. Tiada data hanya bertentangan danLamuri mengenai implikasi daripada kekurangan protein S dengan arteri strok [8].

Sejarah keluarga kaedah temubual.

Sindrom postphlebitic: komplikasi kronik kaedah temubual; sakit, bengkak, danmungkin kulit tubuh dan induration di kaki.

Sebelum ini:Langkah-langkah untuk mengelakkan kencing manis Nephropathy

Artikel seterusnya:Intussusception kanak-kanak dan Sindrom Nephrotic.

Tag: Sindrom nephrotic gejala-gejala protein

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat