WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefropati diabetes > Gejala nefropati diabetes >

Kencing manis sebagai punca kepada penyakit buah pinggang

2017-12-14 18:47

Kencing manis sebagai punca kepada penyakit buah pinggangTerdapat pelbagai jenis penyakit buah pinggang, dan cara yang berbeza yang buah pinggang boleh mula gagal. Dalam sesetengah kes, punca penyakit buah pinggangseseorang berpunca daripada faktor-faktor genetik yang berada di luar kawalan pesakit. Tetapi sebahagian besar sebab-sebab perkara-perkara yang seseorang mempunyai sedikit kawalan ke atas.

Salah satu daripada keadaan yang terkenal yang boleh membawa kepada penyakitbuah pinggang ialah penyakit kencing manis, tetapi tidak semua orang memahamiBagaimanakah keadaan kencing manis yang mungkin akhirnya melahirkan masalahdengan buah pinggang. Sebagai aliran darah ke buah pinggang, kekotoran akan ditapis keluar semasa bahan yang sihat, lebih berguna, seperti protein atau sel-sel darah, terus melalui aliran darah. Tetapi sebagai tahap gula dalam darah meningkat, buah pinggang mendapati diri mereka penapisan bahan yang banyak.

Apa akhirnya berlaku adalah bahawa sel-sel protein, juga mula "bocor" ke dalam buah pinggang dan dapatkan dibuang dalam air kencing. Hal ini terjadi kerana buah pinggang mendapati diri mereka bekerja lebih keras untuk menapis darah dengan betul, akhirnya mereka mula memakai keluar, dan akan rosak selama-lamanya jika proses tidak entah bagaimana diterbalikkan. Dalam tempoh awal, keadaan ini dipanggilmicroalbuminuria, dan ia adalah pada peringkat ini — apabila protein tambahan mula menunjukkan dalam air kencing, menunjukkan masalah — di mana proses bolehberhenti. Jika ia berkembang untuk macroalbuminuria, tahap yang tinggi protein, buah pinggang rosak cukup yang melengkapkan kegagalan adalah hasil mungkin.

Kerap menguji tahap protein dalam air kencing boleh membantu seorang pengawalkencing manis terhadap perkembangan masalah ini. Tetapi cara terbaik untuk cubamencegah penyakit buah pinggang di kalangan pesakit diabetes adalah untuk memastikan tahap gula dalam darah dengan berhati-hati dikawal, dan untuk mengawal tekanan darah seberapa banyak yang mungkin. Kencing manis boleh menjadi satu keadaan yang tidak dapat dielakkan bagi sesetengah orang, jika badan tidak mampuuntuk menghasilkan insulin secukupnya. Tetapi penyakit buah pinggang disebabkan oleh penyakit kencing manis tidak dapat sama-sama dapat dielakkan.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Tanda dan simptom kencing manis

Tag: buah pinggang punca penyakit buah pinggang Kencing manis penyakit kencing manis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat