WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Gejala kegagalan buah pinggang >

Apa itu Disease(CKD) buah pinggang kronik

2018-05-22 17:23

Apa itu Disease(CKD) buah pinggang kronikDisease(CKD) buah pinggang yang kronik telah menjadi masalah kesihatan di seluruh dunia yang COMPREHENSIVE tahun kebelakangan ini. Disease(CKD) buah pinggang kronik ditakrifkan sebagai mana-mana kerosakan buah pinggang atau menurun GFR kurang daripada 60 mL/min/1.73 m2 lebih daripada 3 bulan

CKD boleh dikategorikan kepada 5 peringkat, bermula daripada fungsi buah pinggang yang hampir normal untuk kegagalan buah pinggang, yang menandakan jumlah atau berhampiran jumlah kehilangan fungsi buah pinggang anda dan memerlukan pemindahan buah pinggang atau dialisis.

Kegagalan buah pinggang yang kronik, juga dikenali sebagai kegagalan buah pinggang yang kronik, penyakit buah pinggang kronik atau penyakit buah pinggang yang kronik, adalah kerugian progresif perlahan fungsi buah pinggang dalam tempoh beberapa tahun. Akhirnya pesakit mempunyai kegagalan buah pinggang kekal. Kegagalan buah pinggang kronik adalah lebih biasa daripada orang ramai menyedari, dan sering pergi tidak dapat dikesan dan undiagnosed sehingga penyakit itu juga maju dan kegagalan buah pinggang adalah adil. Ia bukanlah luar biasa bagi orang ramai untuk menyedari menghidap kegagalan buah pinggang kronik hanya apabila fungsi buah pinggang mereka kepada 25% dari normal.

Sebagai pendahuluan kegagalan buah pinggang dan fungsi organ yang adalah serius cacat, tahap berbahaya dan sisa cecair boleh dengan cepat membina di dalam badan. Rawatan ini bertujuan untuk menghentikan atau memperlahankan perkembangan penyakit – ini biasanya dilakukan dengan mengawal punca-punca yang asas.

Penyakit buah pinggang kronik termasuk syarat-syarat yang merosakkan buah pinggang anda dan mengurangkan keupayaan mereka untuk memastikan anda sihat dengan melakukan kerja-kerja yang disenaraikan. Jika penyakit buah pinggang menjadi lebih teruk lagi, bahan buangan boleh membina ke tahap yang tinggi dalam darah dan membuatkan anda berasa sakit. Anda mungkin mengalami komplikasi seperti tekanan darah tinggi, anemia (kiraan darah rendah), tulang yang lemah, miskin nutrisi & Kesihatan dan kerosakan saraf. Selain itu, penyakit buah pinggang meningkatkan risiko anda untuk penyakit jantung dan salur darah. Masalah-masalah ini boleh berlaku secara perlahan-lahan ke atas tempoh masa yang panjang. Penyakit buah pinggang yang kronik boleh disebabkan oleh penyakit kencing manis, tekanan darah tinggi dan penyakit lain. Pengesanan awal dan rawatan selalunya boleh memastikan penyakit buah pinggang kronik dari mendapat lebih teruk. Bilakah berkembang penyakit buah pinggang, ia akan akhirnya membawa kepada kegagalan buah pinggang yang memerlukan dialisis atau menjalani pemindahan ginjal untuk mengekalkan kehidupan.

Sebelum ini:Membaca kardiovaskular boleh menyelamatkan nyawa banyak buah pinggang penyakit pesakit

Artikel seterusnya:Top 10 simptom dan punca penyakit buah pinggang kronik (CKD)

Tag: penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat