WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Gejala kegagalan buah pinggang >

Membaca kardiovaskular boleh menyelamatkan nyawa banyak buah pinggang penyakit pesakit

2018-03-24 10:24

Membaca kardiovaskular boleh menyelamatkan nyawa banyak buah pinggang penyakit pesakitPenemuan baru tentang bacaan kardiovaskular boleh menyelamatkan nyawa banyak buah pinggang kronik penyakit pesakit

Orang biasa Blood Pressure klinik mereka tetapi tinggi tekanan darah di rumah (bertopeng hipertensi) mengalami peristiwa-peristiwa Cadiovascular atau mati lebih kerap daripada orang-orang yang telah ditapis consistantly tekanan darah. Penemuan baru ini adalah penting untuk kebanyakan orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) kerana mereka adalah pada risiko amat tinggi untuk mendapat penyakit kardiovaskular (penyakit jantung) terutamanya kerana tekanan darah tinggi (hipertensi) yang utama faktor risiko bagi mortaliti (kematian). Malah, ia adalah punca utama kematian di kalangan orang-orang dialisis.

Nombor hipertensi adalah agak mengejutkan, berlaku di 84.1% orang dalam peringkat CKD 4 hingga 5, dan 59.9% daripada mereka yang di tahap 3. 35.8% hingga 48.1% daripada orang-orang dalam peringkat awal 1 dan 2 serta 87% daripada pesakit kencing manis mempunyai risiko tinggi untuk kematian, penyakit buah pinggang peringkat akhir atau pengaliran kerana cabaran mereka mempunyai tekanan darah tinggi.

Pengarang kajian baru mendapati bahawa pesakit yang menghidapi hipertensi bertopeng lebih cenderung untuk menjadi lelaki, Merokok, menghidap kencing manis, mempunyai sejarah penyakit kardiovaskular, atau lebih tua dan lebih gemuk. Mereka menegaskan bahawa dengan menggunakan monitor tekanan darah rumah, seseorang individu boleh "substantially" mengurangkan risiko komplikasi kardiovaskular atau kematian mereka, dan menguruskan tahap tekanan darah mereka dengan lebih baik.

Oleh yang demikian, penulis kajian dinyatakan, "we mencadangkan bahawa individu berisiko untuk hipertensi bertopeng, rumah darah pemantauan perlu dimasukkan dalam strategi utama pencegahan komplikasi kardiovaskular. " dalam sesetengah kes, insurans anda mungkin merangkumi monitor tekanan darah, tetapi jika tidak anda boleh mengambil untuk monitor murah dari kedai ubat. Anda perlu berbincang dengan Nephrologists anda atau jururawat tentang cara betul menggunakan monitor tekanan darah termasuk di mana terbaik memohon cuff (tidak mengganggu fistula anda) untuk mendapatkan bacaan yang paling tepat yang mungkin.

Layari setiap hari untuk berbuka berita & maklumat yang boleh meningkatkan kualiti hidup anda sama ada anda bertarung Disease(CKD) buah pinggang kronik, kencing manis, atau dialisis. Mendaftar newsletter percuma bulanan kami dan beritahu rakan tentang kami. Ingat bahawa walaupun anda mungkin mempunyai keadaan ini, anda boleh masih membawa kehidupan yang penuh. Kami berada di sini untuk membantu!

Sebelum ini:Apakah gejala-gejala akut buah pinggang kecederaan

Artikel seterusnya:Apa itu Disease(CKD) buah pinggang kronik

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat