WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Gejala kegagalan buah pinggang >

Komplikasi kegagalan buah pinggang yang kronik

2017-12-25 21:49

Komplikasi kegagalan buah pinggang yang kronikAdalah selalunya rumit dengan hipertensi, anemia, kegagalan jantung, pericarditis, kardiomiopati, gangguan air dan elektrik dan ketidakseimbangan asid-asas penyakitginjal tulang patah, dan jangkitan, dan sebagainya.

Sebagai tambahan kepada komplikasi sistem di atas, komplikasi dialisis jangka panjang kegagalan buah pinggang yang kronik tetapi juga mempunyai perkara-perkara berikut:

1. aluminium keracunan

Rawatan dialisis yang biasa bagi pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggangperingkat akhir dengan mudah rumit dengan keracunan aluminium.

2. dialisis berkaitan amyloidosis

Dialisis berkaitan amyloidosis (atas UKIS) adalah sejenis osteoarthrosis jangka panjang pesakit dialisis. Gejala-gejala klinikal dan insiden berkaitan rapat dengan tempohdialisis.

3. perubahan unsur-unsur surih

Kegagalan buah pinggang dan dialysis kepada pengaruh unsur-unsur surih metabolisme, mereka berkumpul dalam badan boleh menyebabkan reaksi toksik.

(1) aluminium: merujuk kepada keracunan aluminium.

(2) tembaga: kegagalan buah pinggang yang kronik tanpa plasma pesakit dialisis tahap tembaga cenderung menjadi normal, tetapi juga boleh menjadi lebih rendah.

(3) zink: kegagalan buah pinggang kronik adalah makan diet rendah protein dan nephrotic Sindrom yang kehilangan banyak kandungan zink serum protein air kencingsering sangat rendah.

Belajar bukan sahaja untuk merawat pesakit yang menghidapi kegagalan buah pinggang kronik, berusaha untuk melindungi baki unit buah pinggang, tetapi juga memberi perhatian untuk mengelakkan berlakunya komplikasi.

Sebelum ini:Kegagalan buah pinggang kronik pemeriksaan makmal dan pemeriksaan pengimejan

Artikel seterusnya:Mengapa selalu anemia pesakit dengan kegagalan buah pinggang yang kronik

Tag: kegagalan buah pinggang kegagalan buah pinggang yang kronik Komplikasi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat