WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Gejala kegagalan buah pinggang >

Kegagalan buah pinggang kronik pemeriksaan makmal dan pemeriksaan pengimejan

2017-12-24 23:26

Kegagalan buah pinggang kronik pemeriksaan makmal dan pemeriksaan pengimejan1 urinalysis.

Protein rutin air kencing, sebagai peraturan am, akan > 2.0 g / L, lewat kerosakan ginjal kencing protein yang terbalik lihat dengan jelas. Graviti pagi air kencing berkurangan kepada kurang daripada 1.018, atau secara tetap pada kira-kira 1.010.

Kerana apabila CRF yang mempunyai anemia, pemeriksaan rutin darah itu mempunyai kesan yang penting kepada CRF. Lain-lain ujian termasuk plasma jumlah proteinalbumin, penentuan globulin dan nisbah; Darah elektrolit (HCO3 - K, Na, Ca, magnesium 2, P3) aras pengukuran.

Serum creatinine (skrin), urea nitrogen (BUN), kepekatan air kencing - penguranganfungsi pengukuran mencadangkan pelepasan creatinine endogenus (Ccr).

4. fungsi hati dan hati kedua dua half-and-half semak

5. serum Immunologi peperiksaan

Termasuk serum IgA, IgM dan IgG, C3, melengkapkan C4, subsets T lymphocyte, B lymphocyte dalam CD4 / CD8 nisbah, dan lain-lain.

6. lemah pemakanan Indeks pengesanan

Penentuan serum jumlah protein serum albumin, serum transferrin berat molekul yang putih dan rendah protein. Tahap kolesterol yang sangat rendah juga dianggap sebagai Indeks kekurangan zat makanan.

Untuk diagnosis pesakit dengan kegagalan buah pinggang yang kronik dan, di bawah bimbingan doktor profesional rawatan awal, elakkan perkembangan fungsi ginjaldan kemerosotan.

Pemeriksaan pengimejan kegagalan buah pinggang yang kronik

Kedua, pemeriksaan pengimejan

1. ultrasound buah pinggang

Ketebalan Korteks buah pinggang < 1.5 cm, CRF Hakim itu standard bagi saiz buah pinggang. Seperti dua hala atrofi ginjal, menyokong diagnosis peringkat akhir.

2. lain-lain

Rutin ecg, sinar-x dada radiograph, ECT, tulang dan gastroscopy dan beberapa peperiksaan khas seperti pengimejan sinar-x, radionuklid ginjal mengimbas, CT dan mri untuk menentukan bentuk buah pinggang, saiz, dan kewujudan halangan saluran kencing, seperti air, batu, sista dan tumor mempunyai bantuan.

Ultrasound boleh menentukan saiz buah pinggang, hukum bantuan kerosakan buah pinggang, walaupun biopsy ginjal boleh secara terus menentukan perubahan Patologi buah pinggang, tetapi akan menyebabkan kerosakan buah pinggang, jadi berhati-hati perlu dilakukan pesakit dengan kegagalan buah pinggang kronik tebuk buah pinggang.

Sebelum ini:Pencegahan penjagaan dan disahkan menghidap kegagalan buah pinggang yang kronik

Artikel seterusnya:Komplikasi kegagalan buah pinggang yang kronik

Tag: ujian Kegagalan buah pinggang kronik buah pinggang gagal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat