WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Gejala kegagalan buah pinggang >

Apakah ujian untuk kegagalan buah pinggang

2017-12-24 23:20

Apakah ujian untuk kegagalan buah pinggangUntuk penyakit buah pinggang radikal perubahan, pemeriksaan penyakit buah pinggang asas perubahan akan berlaku, dan ramai pesakit akan menyemak protein air kencing, air kencing occult darah, serum creatinine, darah urea nitrogen, permukaansaiz sista, dan sebagainya indeks tersebut dalam tahap buah pinggang kerosakan indeks dan perubahan struktur dalaman buah pinggang darah perfusion dan buah pinggang Patologi peperiksaan diabaikan.

Buah pinggang gagal pemeriksaan projek mempunyai?

Menyemak projek: fungsi buah pinggang, darah rutin, biokimia darah, biopsy tebukbuah pinggang

1. pemeriksaan rutin darah

Anemia yang jelas untuk anemia sel normal, kiraan sel darah putih adalah biasa ataulebih tinggi. Sebagai platlet, kadar pemendapan sel untuk mempercepatkan.

2. pemeriksaan air kencing rutin

Berbeza dengan penyakit utama. Yang mempunyai persamaan adalah: (1) tekanan osmotic kencing mengurangkan peratusan adalah rendah, dalam 1.018 berikut, lebihserius apabila ditetapkan di antara 1.010 ~ 1.012, membuat air kencing kepekatan pencairan ujian malam kencing kuantiti lebih besar daripada harian kencing output, air kencing graviti tentu semua lebih 1.020, tertinggi dan terendah perbezaan gravitiair kencing adalah kurang dari 0.008; (2) mengurangkan jumlah air kencing lebih di bawah 1000 ml sehari; (3) kencing protein kuantitatif kenaikan lewat glomerulus majoriti mempunyai kerosakan, kurang protein air kencing; (4) peperiksaan kencing sedimen mungkin mempunyai jumlah sel darah merah, sel-sel epitelium, sel-sel darah putih dan bentuk zarah yang berbeza-beza, lilin infiltrates Tempahan bermakna.

3. cek fungsi buah pinggang

Menolak semua Indeks petunjuk buah pinggang fungsi.

4. darah biokimia peperiksaan

Albumin dalam plasma, kalsium darah adalah darah yang rendah, tinggi fosforus, kalium dan natrium darah penyakit.

5. lain-lain ujian

Saluran kencing oleh filem X-ray biasa dan mengelakkan pengunaan kaedah angiografi, memasukkan renography, imbasan buah pinggang, buah pinggang tebuk biopsy dan sebagainya, untuk diagnosis penyakit.

Semasa pemeriksaan antarabangsa untuk buah pinggang mempunyai ciri-ciri dua, satu adalah renal biopsy, telah direka bentuk untuk diagnosis jenis Patologi buah pinggang, tetapi hasil daripada pemeriksaan hanya untuk satu bahagian dalam buah pinggang, dan tidak mencerminkan tahap kerosakan buah pinggang, dan biopsy buah pinggang itu sendiri adalah sejenis trauma peperiksaan, kami telah diperhatikan lebih daripada satu ribu kes-kes pesakit yang menghidapi biopsy ginjal, membuat buah pinggang Khas pemeriksaan ECT, didapati fungsi buah pinggang yang ketara di bawah tidak membuat contralateral buah pinggang ginjal biopsy, oleh itu ia boleh dilihat: renal biopsy diagnosis kerosakan buah pinggang adalah lebih besar daripadamanfaat, begitu istimewa buah pinggang ECT, menyemak Apakah peranan? Buah pinggang khusus ECT peperiksaan boleh salahkan fotografi, ukuran tepat perfusion buah pinggang, dan kadar glomerular penapisan dan perkumuhan tiub renal. Negara-negara sejak 2005 "Yayasan buah pinggang Kebangsaan buah pinggang survival kualiti panduan" untuk dengan jelas dalam glomerular penapisan kadar (buah pinggang ECT) berangka seperti penyakit buah pinggang kronik yang menganjurkan kriteria, ia telah terbukti bahawa menukar protein air kencing, air kencing occult darah, kadar penapisan glomerular terus drop, serum creatinine darah urea nitrogen walaupun dalam julat normal, kadar penapisan glomerular, masih mempunyai kecederaan buah pinggang yang penting. Hasilnya, pesakit-pesakit di awal buah pinggang menggunakan Khas ECT semak, kalau-kalau melambatkan masa terbaik diagnosis dan rawatan penyakit.

Sebelum ini:Sejuk dengan antibiotik haruslah berhati-hati kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:Pencegahan penjagaan dan disahkan menghidap kegagalan buah pinggang yang kronik

Tag: kegagalan buah pinggang ujian buah pinggang gagal ujian

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat