WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Gejala kegagalan buah pinggang >

Sejuk dengan antibiotik haruslah berhati-hati kegagalan buah pinggang

2017-12-24 23:17

Sejuk dengan antibiotik haruslah berhati-hati kegagalan buah pinggangMakan terlalu masin, rasa adalah terlalu berat, terlalu banyak minum air yang cukupsetiap hari, pundi kencing penuh untuk masa yang lama, tabiat buruk ini akan "kerosakan buah pinggang"; Ubat preskripsi rakyat yang karut, seperti mengisi tubuh, tingkah-laku yang boleh "membahayakan buah pinggang"... Untuk mengelakkan penyakit buah pinggang kronik (CKD), salah satu adalah air kencing, tekanan darah dan fungsi buah pinggang perlu diperiksa dengan lebih kerap, suka buah pinggang; Kedua, Jangan gunakan dadah; Tiga adalah untuk mengelakkan tabiat hidup yang buruk, termasuk obesiti, seperti Rokok, alkohol dan berlebihan. Empat adalah gejala secepat mungkin untuk pemeriksaan hospital biasa dan rawatan.

saringan

Gelembung air kencing, air kencing warna merah lebih banyak

Untuk menyemak rutin air kencing

Setiap 100 orang di China mempunyai lebih dari 10 orang menghidap penyakit buah pinggang kronik, tetapi hanya 12 orang dalam 100 orang pesakit tahu penyakit, penyakit buah pinggang kronik (CKD) akan terus berkembang, akhirnya uremia.

Tumpuan pada penyakit buah pinggang akan menumpukan beberapa isyarat awalbadan. Isyarat-isyarat ini termasuk: 1. gelembung air kencing meningkat, bebola iniadalah protein dalam air kencing, jika diuji positif protein air kencing adalah tanda-tanda penyakit buah pinggang muncul; 2. warna merah air kencing atau erythrocytosis pemeriksaan air kencing; 3. Nokturia meningkat juga isyarat kedatangan penyakitbuah pinggang, jika air kencing semalaman lebih dari tiga kali akan menarik perhatian. 4. dan pengurangan anggota sering terapung kelopak mata bengkak, ini mungkin prestasi awal Nefritis. 5. peningkatan tekanan darah, tekanan tinggi melebihi 140MMHG, tekanan rendah melebihi 90 MMHG. Tambahan pula, kekerapan kencing, segera, kesakitan air kencing adalah tanda awal penyakit buah pinggang kronik.

Jika anda mempunyai gejala-gejala di atas oleh rutin air kencing, air kencing protein(atau albumin), serum creatinine dan buah pinggang ultrasound kuantitatif saringan. Et al, Kumpulan berisiko tinggi buah pinggang mesti tetap pemeriksaan fizikal, Terdapat beberapa unit perubatan yang tiada pemeriksaan rutin air kencing sebagai projek biasa, abaikan risiko penyakit buah pinggang, beliau mengesyorkan air kencing rutin pemeriksaan secara tetap.

Pakar dalam mengingatkan

Jangka panjang penggunaan antibiotik adalah juga cenderung menyebabkan penyakit buah pinggang

Et al, penyakit buah pinggang kronik mempunyai Kumpulan 6 Kumpulan berisiko tinggi: pesakit kencing manis, terutama penyakit lama, kawalan gula darah yang miskinuntuk jangka masa yang panjang; Pesakit tekanan darah tinggi, terutama mereka yang mempunyai tekanan darah yang lemah kawalan untuk jangka masa yang panjang; Penyakit metabolik penyakit seperti obesiti, kolesterol tinggi, pesakit dengan asidurik yang tinggi, dan sebagainya; Mempunyai sejarah keluarga penyakit buah pinggang, seperti ahli-ahli keluarga yang terdekat mengalami ginjal polycystic; Warga tuayang berusia 65 tahun. Jangka panjang ginjal keracunan ubat-ubatan. Et al, berkatabeberapa ubat penahan sakit dan tergolong kepada dadah ketoksikan buah pinggang, Terdapat beberapa penggunaan jangka panjang ubat penahan sakit boleh menyebabkan kerosakan kepada buah pinggang, sesetengah orang mengambil antibiotiksejuk sekarang, sesetengah antibiotik mempunyai ketoksikan ginjal, penggunaan jangka panjang juga mudah membawa kepada buah pinggang penyakit.

Karut preskripsi rakyat boleh memburukkan lagi penyakit buah pinggang

Di samping itu Kumpulan-Kumpulan yang berisiko tinggi, tabiat hidup yang buruk akan membawa kepada penyakit buah pinggang kronik. Apa-apa kerana terlalu masin, rasa adalah terlalu berat, makan minum cukup air setiap hari adalah terlalu sedikit, banyak bir juga akan menggalakkan pembangunan penyakit hematic asid urik tinggi.

Sekarang banyak orang rasa ubat-ubatan Cina bukan toksik, seperti untuk menggunakan ubat-ubatan Cina untuk dipelihara dalam badan, "kami tidak menganjurkan itu," kata et al, sekarang banyak suplemen ketoksikan ginjal, suplemen tertentu akansangat berhati-hati untuk membeli nama kedai ubat-ubatan. "Perubatan Cina adalah kekayaan kami berharga, tetapi penderaan akan menyebabkan kemudaratan." Et al, "dadah ketoksikan adalah jelas boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang mempunyai hampir 50 jenis Perubatan Cina, terutamanya dalam pesakit yang menghidapi kerosakan buah pinggang, ini mestilah sentiasa di bawah bimbingan seorang doktor untuk mengambil ubat-ubatan." Kata et al, banyak dengar sekarang pesakit kepada beberapa resipi rahsia nenek moyang kononnya, Makan kemudian memburukkan lagi penyakit buah pinggang, ia adalah sangat merbahaya. Pada masa yang sama, sebab bekerja sering menyekat air kencing juga mudah untuk menyekat penyakitbuah pinggang.

Pencegahan penyakit buah pinggang kronik

Akan kemajuan ke uremia mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD)? hòu sesiapa sesiapa berkata, tidak semestinya, 20% ~ 20% daripada Nefritis kronik bagi uremia dalam 10 ~ 20 tahun pembangunan, pembangunan kencing manis dan tekanan darah tinggi untuk uremia memerlukan sekurang-kurangnya 5 ~ 10 tahun. Selagiawal mendapati rawatan awal, berpindah keluar ke atas kepala tekanan dalam pesakit-pesakit dengan buah pinggang kronik (CKD) penyakit dua Gunung - tekanan darah tinggi dan proteinuria, gabungan protein rendah yang munasabah, rendah purinedan diet garam yang rendah, penyakit buah pinggang boleh dikawal dan walaupunbeberapa pembalikan.

Sebelum ini:Apakah punca kepada kegagalan buah pinggang akut

Artikel seterusnya:Apakah ujian untuk kegagalan buah pinggang

Tag: kegagalan buah pinggang sejuk tanda-tanda kegagalan buah pinggang antibiotik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat