WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Gejala kegagalan buah pinggang >

Tanda-tanda kegagalan buah pinggang yang kronik

2017-12-22 19:17

Tanda-tanda kegagalan buah pinggang yang kronikKronik nephropathy menunjukkan nosigns kegagalan buah pinggang kronik, gejala-gejala yang jelas di peringkat awal. Apabila tiada muncul simptom, ia biasanya berkembang menjadi kegagalan buah pinggang. Oleh itu, satu penemuan awal peringkat kronik nephropathy memainkan peranan yang penting. Terdapat beberapa tanda-tanda yang menunjukkan nephropathy kronik.

Keletihan dan lemah dengan sebab yang tidak diketahui

Orang sering menganggap bahawa keletihan dan lemah disebabkan oleh kerja. Walau bagaimanapun, kelesuan dan kelemahan adalah manifestasi daripada peringkatawal nephropathy kronik. Jika masih ada kelesuan dan kelemahan dengan tanpa sebab pada semua, mengambil ujian untuk memeriksa sama ada terdapat nephropathy atau tidak.

Edema

Orang yang sihat juga menunjukkan edema ringan sekitar kelopak mata pada waktupagi. Edema yang akan hilang tidak lama lagi. Edema yang disebabkan oleh nephropathy kekal sepanjang hari. Kes-kes tertentu walaupun hadir anasarca dan secara tiba-tiba pertambahan berat badan.

Peningkatan tekanan darah

Hampir 60% daripada pesakit nephropathy menunjukkan peningkatan tekanan darah. Tetapi jarang pergi mengambil ujian nephrotic. Mereka cuba banyak cara untukmengurangkan tekanan darah, tetapi ternyata sia-sia. Kerana peningkatan tekanandarah induced oleh nephropathy, hanya mengawal tekanan darah tidak dapat mencapai matlamat expecting.

Perubahan air kencing

Jumlah air kencing yang biasa adalah 1000-2000mL -d. Kedua-dua kenaikan dan penurunan jumlah air kencing mungkin menandakan nephropathy. Jika air kencing akan membentangkan buih, ia adalah tanda proteinuria. Perubahan warna air kencing juga memberi amaran kemunculan nephropathy.

Hilang selera makan

Hilang selera makan adalah salah satu simptom yang paling biasa. Ia adalah berkaitan dengan pengekalan toksin. Pesakit selalunya menunjukkan ketidakselesaan abdomen, loya, dan muntah-muntah.

Sebelum ini:Apa jenis simptom kegagalan buah pinggang?

Artikel seterusnya:Kenapa ginjal polycystic untuk pembangunan kegagalan buah pinggang?

Tag: kegagalan buah pinggang gejala-gejala gejala kegagalan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat