WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Gejala kegagalan buah pinggang >

Buah pinggang gagal pesakit berasa lemah selepas dialisis Apakah sebab-sebab

2018-08-05 15:38

Buah pinggang gagal pesakit berasa lemah selepas dialisis Apakah sebab-sebabPesakit kegagalan buah pinggang rasa lemah selepas dialisis Apakah sebab? Sebab utama ia akan kehilangan fungsi buah pinggang dan zat makanan kerana kehilangan selera makan dan pemakanan sekatan. Selain itu, pesakit-pesakit dialisis yang banyak mengalami tekanan yang melampau, kebimbangan dan bimbang yang mungkin satu lagi sebab kelesuan. Berikut adalah beberapa maklumat mengenainya, harap anda boleh mempelajari lebih lanjut tentang hal itu.

1. tekanan darah rendah

Tekanan darah rendah adalah penyebab biasa kelesuan selepas dialisis. Dialisis selalunya dijalankan 3 ke 4 kali dalam seminggu. Antara sesi dialisis, tahap cecair yang tinggi akan membina dalam badan. Semasa rawatan dialisis, bendalir dikeluarkan dalam apa-apa masa yang singkat. Ini bukanlah perkara biasa bagi badan. Lebih banyak cecair yang perlu dikeluarkan, semakin besar kemungkinan seseorang berasa letih dan sakit selepas dialisis.

2. terlalu banyak pengambilan cecair

Pesakit-pesakit dialisis perlu menghadkan pengambilan cecair dengan tegas antara sesi dialisis. Minum cecair terlalu banyak boleh menyebabkan pertambahan berat badan. Badan hanya tidak boleh mengambil mempunyai cecair yang dikeluarkan dalam seperti tempoh masa singkat. Oleh itu, ia adalah sangat penting bagi orang-orang dialisis untuk menghadkan pengambilan cecair dan makanan yang tinggi dalam air.

3. rendah berat Kering

Berat kering yang rendah adalah satu nilai yang penting dalam mengukur kualiti dialisis. Jika berat kering betul dikekalkan selepas dialisis, pesakit mempunyai cecair tambahan yang tiada dalam tubuhnya dan masih merasakan baik. Walau bagaimanapun, jika berat jatuh di bawah berat kering selepas dialisis, pesakit mungkin mengalami keletihan dan ketidakselesaan lain-lain.

4. ubat-ubatan tekanan darah

Ubat tekanan darah tinggi yang biasanya ditetapkan untuk penghidap kegagalan buah pinggang. Kebiasaannya, tekanan darah jatuh semasa rawatan dialisis. Oleh itu, pesakit diminta untuk tidak mengambil ubat-ubatan sebelum dialisis. Ini adalah kerana sebagai ubat mula bekerja dan merendahkan tekanan darah untuk mesin sedang mengalih keluar cecair dan merendahkan tekanan darah, tekanan darah boleh pergi terlalu rendah, oleh itu menyebabkan keletihan.

5. anemia

Anemia boleh menyebabkan keletihan pada penghidap kegagalan buah pinggang. Keadaan ini boleh menjadi ketara semasa rawatan dialisis.

Jika anda mahu untuk melegakan gejala-gejala tersebut dialisis atau perlukan sebarang bantuan dalam merawat kegagalan buah pinggang, anda boleh menghantar email kepada kami, kami akan sedaya upaya untuk membantu anda.

Sebelum ini:Komplikasi kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:Boleh gatal-gatal Induced oleh kegagalan buah pinggang sembuh oleh tablet Piriton

Tag: Dialisis kegagalan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat