WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefritis > Gejala-gejala Nefritis dan sebab-sebab >

Penyakit buah pinggang Glomerulonephritis cungkil: Punca dan rawatan

2017-12-14 21:46

Penyakit buah pinggang Glomerulonephritis cungkil: Punca dan rawatanGlomerulonephritis adalah sejenis penyakit buah pinggang yang disebabkan oleh keradangan glomeruli. Glomeruli adalah struktur globular kapal entwined, gentian atau neuron yang bertindak sebagai unit penapisan buah pinggang. Apabila keradangan berlaku di salur darah ini, ia membawa kepada glomerulonephritis. Apabila glomeruli inflammed, mereka tidak dapat membantu buah pinggang untuk menyingkirkan bahan buangan dan cecair tambahan yang terkandung dalam badan. Jika kekal undiagnosed dan penyakit berterusan, buah pinggang mungkin berhenti berfungsi dengan betul, menyebabkan kegagalan buah pinggang. Penyakit buah pinggang ini boleh berlaku secara sendiri dan juga boleh bersama berlaku dengan penyakit yang lain. Semulajadi rawatan herba untuk penyakit buah pinggang ini boleh membantu orang yang pulih dengan lebih cepat.

Jenis-jenis Glomerulonephritis

Terdapat banyak jenis glomerulonephritis, tetapi ia dibahagikan kepada dua jenis:

Glomerulonephritis akut (AGN): Bentuk akut penyakit buah pinggang ini berkembang secara tiba-tiba. Ia boleh membangunkan selepas jangkitan dalam tekak atau kulitanda. Ia dikesan selepas bermulanya secara tiba-tiba proteinuria dan sel darah merah (RBC) ke dalam air kencing.

Gejala-gejala awal AGN termasuk:

• Membuang jarang

• Darah dalam air kencing

• Tambahan cecair dalam paru-paru

• Tekanan darah tinggi

• Puffiness di muka

Glomerulonephritis kronik (CGN): Berbentuk kronik glomerulonephritis adalah kerosakan terkumpul dan parut yang kecil

pembuluh darah di buah pinggang. Keadaan ini boleh berkembang selepas kewujudan fasa akut glomerulonephritis. Hanya semulajadi herba rawatan untuk penyakit buah pinggang terbukti berkesan dalam kebanyakan kes-kes CGN. Gangguan buah pinggang ini muncul buat pertama kali sebagai kegagalan buah pinggang kronik. Walau bagaimanapun, dengan melihat tanda-tanda CGN, anda boleh menentukan sama ada ia adalah kegagalan CGN atau buah pinggang:

• Darah atau lebihan protein dalam air kencing anda mengesan dalam ujian air kencing

• Tekanan darah tinggi dan bengkak di pergelangan kaki dan muka

• Kerap kencing pada waktu malam

• Sakit perut dan kerap nosebleeds

• Mudah lebam atau berdarah

• Keletihan dan bertambah kerap

• Otot kejang dan twitching

• Loya dan muntah-muntah

• Mengantuk, lesu & kekeliruan

Punca-punca Glomerulonephritis

Terdapat banyak punca Glomerulonephritis yang boleh dikelaskan seperti berikut:

1. autoimun penyakit: Dalam penyakit autoimun, sistem imun yang menghasilkan autoantibodies yang menyerang badan itu sendiri.

Penyakit autoimun menjejaskan banyak bahagian tubuh termasuk buah pinggang, paru-paru, kulit dan sebagainya. Sebagai contoh, dalam Goodpasture's

Sindrom, badan mencipta sebuah autoantibody yang disasarkan kepada sekelompok buah pinggang.

2. jangkitan: Penyakit Glomerular berkembang selepas jangkitan di bahagian-bahagian lain badan seperti jangkitan saluran pernafasan

atau jangkitan kulit. Jangkitan dengan streptococcal bakteria boleh mencetuskan glomerulonephritis.

3. sclerotic penyakit: Penyakit-penyakit yang Sclerotic seperti kencing manis dan lupus boleh mencetuskan parut dalam glomeruli. Dalam situasi tersebut, ia dipanggil Glomerulosclerosis, dimana sel-sel glomerular akan diaktifkan untuk menghasilkan bahan-bahan parut.

4. idiopathic: Bilakah glomerulonephritis berlaku tanpa yang jelas berkaitan penyakit.

Rawatan untuk penyakit ginjal Glomerulonephritis

Glomerulonephritis sering menyebabkan kerosakan buah pinggang dan masalah kesihatan yang lain. Dalam kes-kes teruk glomerulonephritis, doktor sering

mengesyorkan dialisis buah pinggang untuk mengeluarkan bahan buangan dari badan anda. Walau bagaimanapun, rawatan herba semulajadi untuk penyakit buah pinggang adalah berkesan dalam menyekat keradangan glomerulus. Ubat-ubatan herba yang membantu untuk menghapuskan bahan-bahan berbahaya disimpan dalam glomeruli, menguatkan sistem imun, dan meningkatkan peredaran darah dalam pesakit-pesakit yang menghidap glomerulonephritis keadaan.

Anda dinasihatkan untuk berunding dengan pakar buah pinggang yang berurusandengan ubatan herba 100% sekiranya anda mengalami gejala-gejala

glomerulonephritis.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Memahami Pyelonephritis akut dan kronik

Tag: sebab-sebab menyebabkan Nefritis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat