WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefritis > Gejala-gejala Nefritis dan sebab-sebab >

Apakah punca glomerulonephritis?

2018-01-02 00:33

Apakah punca glomerulonephritis?Glomerulonephritis adalah biasa kerana masalah dengan sistem imun badan. Kebiasaannya, kerja-kerja sistem imun yang melindungi tubuh terhadap perkara-perkara seperti jangkitan dengan menyerang dan membunuh kuman yang menyebabkan mereka. Walau bagaimanapun, kadang-kadang sistem imun badan boleh pergi salah. Kes-kes glomerulonephritis disebabkan oleh badan tersilap menyerangdirinya, menyebabkan kerosakan glomeruli daripada buah pinggang. Adalh tidakjelas mengapa ini berlaku tetapi, dalam sesetengah kes, pencetus boleh dikenalpasti, seperti jangkitan. Jangkitan mencetuskan masalah dengan sistem imun dankerosakan glomeruli yang.

Jangkitan dengan beberapa jenis kuman streptococcal (bakteria) adalah jangkitan yang paling biasa yang boleh mencetuskan glomerulonephritis. Ini boleh berlaku selepas jangkitan saluran pernafasan atau jangkitan kulit yang disebabkan olehbakteria tersebut. Gejala-gejala glomerulonephritis biasanya membangunkan antara satu dan tiga minggu selepas jangkitan awal. Lain-lain bakteria, virus, parasitatau kulat juga boleh mencetuskan glomerulonephritis. Glomerulonephritis yangdicetuskan oleh jangkitan boleh berlaku pada mana-mana umur tetapi ia palingberkembang dalam kanak-kanak yang berumur antara 5 dengan 15 tahun.

Glomerulonephritis juga boleh dicetuskan selepas mengambil ubat-ubat tertentu, termasuk ubat-ubat antiradang Bukan steroid (NSAID). Pada sesetengah orang, ia mungkin sukar untuk mencari pencetus untuk, atau tepat punca, glomerulonephritis.

Sebelum ini:Apakah glomerulonephritis?

Artikel seterusnya:Apakah perbezaan jenis-jenis glomerulonephritis?

Tag: Glomerulonephritis Sebab

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat