WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefritis > Gejala-gejala Nefritis dan sebab-sebab >

Apakah glomerulonephritis?

2018-01-02 00:32

Apakah glomerulonephritis?Cecair yang berada di hujung setiap tubule dipanggil air kencing. Ini mengalir ke dalam saluran lebih besar (mengumpul salur) yang mengalir ke bahagian dalambuah pinggang (renal pelvis). Dari renal pelvis kencing Pas turun satu tiub yang dipanggil ureter yang pergi daripada setiap buah pinggang ke pundi kencing. Air kencing adalah disimpan di dalam pundi kencing sehingga ia diluluskan melalui tiub lain, dipanggil uretra, apabila anda pergi ke tandas. Darah (ditapis) dibersihkan daripada setiap buah pinggang mengumpul ke dalam buah pinggang urat besar yang membawa darah kembali ke arah tengah-tengah. Buah pinggang, ureters, pundi kencing dan uretra, bersama-sama, dipanggil saluran kencing.

Glomerulonephritis adalah gelaran yang diberikan kepada pelbagai keadaan yang boleh menjejaskan glomeruli daripada buah pinggang. Glomerulo merujuk kepada glomeruli yang dan Nefritis bermakna radang buah pinggang. Tetapi, Tegasnya, tidak sentiasa ada hadir dalam beberapa jenis glomerulonephritis keradangan. Di glomerulonephritis terdapat kerosakan pada glomeruli yang. Kerosakan iniboleh mempengaruhi fungsi glomeruli itu dan ia boleh mengganggu fungsi buah pinggang secara keseluruhan. Garam dan lebihan cecair boleh membina di dalam badan jika buah pinggang tidak bekerja biasanya. Ini boleh membawa kepadakomplikasi seperti tekanan darah tinggi dan, dalam sesetengah kes, kegagalan buah pinggang boleh berlaku.

Glomerulonephritis boleh berbeza dari segi keterukan. Ia boleh menjadi akut. Iaitu ia boleh datang tiba-tiba dan buat untuk tempoh yang singkat, memerlukan rawatan minimum. Atau ia boleh menjadi kronik. Iaitu ia boleh bertahan selama masa yang lebih lama dan ia boleh membawa kepada kerosakan yang tidak boleh kepada glomeruli dan buah pinggang, mengganggu fungsi buah pinggang dan membawa kepada penyakit buah pinggang kronik.

Sebelum ini:Apa yang kemudaratan Nefritis kronik termasuk?

Artikel seterusnya:Apakah punca glomerulonephritis?

Tag: Glomerulonephritis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat