WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefritis > Gejala-gejala Nefritis dan sebab-sebab >

Apa yang kemudaratan Nefritis kronik termasuk?

2017-12-27 22:20

Apa yang kemudaratan Nefritis kronik termasuk?Apakah kejadian kronik Nefritis Nefritis kronik sakit? Akan memberi pesakit membawa penderitaan yang tidak sedikit, merosakkan badan dan semangat anda, untuk mengelakkan penyakit ini, anda mesti mempunyai kefahaman yang betul tentang penyakit ini, terutamanya untuk mengetahui kemudaratan kronik Nefritis, untuk mengelakkan berlakunya penyakit.

Kerosakan Nefritis kronik:

Apabila glomerulonephritis pertengahan, yang, kerosakan buah pinggang telah menjadi lebih serius, gejala-gejala yang lebih jelas, disebabkan oleh kemerosotan dalam fungsi buah pinggang yang disebabkan oleh kerosakan, jadi ia akan pelepasan sisa metabolisme yang tidak tepat pada masanya, dan sisa-sisa yang sering memudaratkan badan, jadi menyebabkan satu siri gejala-gejala.

Dua, glomerulonephritis kerosakan sistem rangka: glomerulonephritis kronik menjejaskan pertumbuhan normal tulang-tulang manusia, mengakibatkan kecacatan tulang. Pada masa yang sama, glomerulonephritis kronik boleh menyebabkan kalsium pemisahan dalam tisu tulang yang menyebabkan kekejangan, kesakitan tulang dan osteoporosis.

Tiga, akan menjejaskan sistem penghadaman: glomerulonephritis glomerulonephritis kronik akan menjejaskan sistem penghadaman pesakit, mengakibatkan loya, muntah-muntah, sakit perut, cirit-birit, najis berdarah dan gejala-gejala lain. Punca gejala-gejala ini adalah pengumpulan toksin di dalam sistem penghadaman dalam saluran penghadaman dan bakteria usus berinteraksi untuk menjana ammonia, dan sekali gus merangsang mucosa gastrousus yang disebabkan oleh keradangan yang berserabut, menuju ke dalam pembentukan ulser dan pendarahan.

Kerosakan glomerulonephritis empat, sistem hematopoietic: glomerulonephritis-berkembang menjadi pentas uremia, akan membawa kepada pengeluaran sel darah merah, dengan pengumpulan toksin dari badan langsung kesan ke atas tulang hematopoietic berfungsi, mengakibatkan anemia glomerulonephritis kronik. Sesetengah pesakit uremic mungkin juga menderita disfungsi ubatan dan platelet, menuju ke gusi berdarah, epistaxis dan pendarahan gastrousus.

Pakar-pakar Huraikan etiologi yang kronik Nefritis dalam berbagai-bagai bentuk Patologi yang berbeza, dan Manifestasi klinikal yang serupa kepada sekumpulan penyakit glomerular yang biasa menggadai edema, hipertensi dan perubahan air kencingtidak normal.

1, kebanyakan pesakit yang menghidapi penyakit edema edema Nefritis kronik akanmuncul, tetapi mengikut keadaan yang berbeza, tahap edema boleh jadi berat ringan, ringan hanya selepas bangun pada waktu pagi yang ditemui di sekitar mata danmuka bengkak atau edema anggota yang lebih rendah di dalam buku lali. Edema sistemik yang teruk mungkin berlaku pada pesakit. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa pesakit yang tidak mengalami edema sepanjang penyakit ini dan sering diabaikan.

2, tekanan darah tinggi, ramai pesakit yang menghidapi hipertensi ke hospital untukrawatan, doktor meminta mereka membuang air kecil, ia adalah diketahui bahawa Nefritis kronik yang disebabkan oleh tekanan darah tinggi. Dalam pesakit yang kronikNefritis, bermulanya hipertensi adalah lambat laun proses dan peningkatan tekanandarah boleh berterusan atau berselang seli.

3, air kencing tidak normal Tukar, kencing keabnormalan hampir tidak dapat dielakkan dalam pesakit dengan Nefritis kronik, termasuk perubahan dalam air kencing volum dan microscopy keabnormalan. Pesakit dengan penyakit edema akan mengurangkan isipadu air kencing, dan lebih serius penyakit edema, lebih ketara pengurangan jumlah air kencing. Majoriti pesakit tanpa edema adalah air kencing yang biasa. Apabila pesakit buah pinggang rosak teruk, air kencing yang pekat dan terdapat peningkatan dalam Nokturia dan penurunan dalam graviti air kencing.

Selain itu, pesakit kronik Nefritis juga mungkin berlaku pening, insomnia, anorexia, lassitude, kelesuan, anemia dan lain-lain gejala berbeza-beza darjah.

Sebelum ini:Gejala-gejala kronik Nefritis

Artikel seterusnya:Apakah glomerulonephritis?

Tag: Nefritis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat