WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Nefritis > Gejala-gejala Nefritis dan sebab-sebab >

Langkah berjaga-jaga terhadap Membranous Glomerulonephritis

2017-12-24 22:49

Langkah berjaga-jaga terhadap Membranous GlomerulonephritisKejururawatan

Pastikan rehat yang cukup. Elakkan terlalu banyak kerja buruh atau logam. Beri perhatian kepada jangkitan. Kurang pengambilan tetapi tinggi protein kualiti adalah pilihan utama pemakanan. Suplemen vitamin. Dan mengharamkan ubat-ubatan yang menyebabkan kerosakan fungsi buah pinggang.

Lawatan Perubatan biasa

Semasa rawatan, pastikan perubatan biasa melawat setiap minggu atau setiap duaminggu. Memberi perhatian kepada perubahan air kencing fungsi rutin, hati dan buah pinggang, jadi yang menyesuaikan pelan rawatan.

Rebut kembali biopsy ginjal

Apabila luka-luka yang aktif adalah di bawah kawalan dan kursus rawatan selesai, mengambil renal biopsy sekali lagi untuk memeriksa sama ada terdapat kecenderungan yang kronik atau tidak. Jika jawapannya ya, kemudian mengambil langkah secepat mungkin.

Melindungi baki fungsi buah pinggang

Mengambil langkah untuk melindungi fungsi buah pinggang yang lain. Mengurangkan faktor-faktor yang mengurangkan pengaliran darah ginjal, seperti hypoproteinemia, dehidrasi dan hypotension, dan mengelakkan jangkitan.

Mengambil rawatan untuk komplikasi yang mempengaruhi kesan terapeutik dan prognosis, termasuk jangkitan, komplikasi thrombus dan embolization.

Jangkitan

Rawatan hormon ini meningkatkan risiko jangkitan. Apabila terdapat jangkitan, pilihantibiotik yang sensitif kepada bakteria patogenik, berkesan dan bebas-nephrotoxicuntuk berurusan dengannya. Dan keluarkan tumpuan jangkitan secepat mungkin.

Kaedah temubual dan Embolisme komplikasi

Secara amnya, apabila kepekatan albumin plasma adalah lebih rendah daripada 20g/L, ia bermakna hypercoagulability. Dan anti pembekuan diperlukan. Ubat-ubatananti pembekuan perlu diambil sekurang-kurangnya untuk setengah tahun.

Sebelum ini:Apakah tanda-tanda perempuan Nefritis yang kronik

Artikel seterusnya:Gejala-gejala kronik Nefritis

Tag: Nefritis Glomerulonephritis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat