WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Batu buah pinggang > Gejala-gejala batu buah pinggang >

Pala dan buah pinggang yang sihat

2018-04-15 11:08

Pala dan buah pinggang yang sihatKebaikan pala

Manfaat kesihatan pala

Manfaat kesihatan rempah yang menakjubkan ini menjelaskan dengan lebih terperinci di bawah.

Melegakan kesakitan

Salah satu komponen pala adalah serupa dengan mentol, contohnya, yang mempunyai ciri semulajadi melegakan kesakitan. Oleh yang demikian, dengan menambahnya sebagai rempah dalam masakan anda, anda boleh mengurangkan kesakitan yang dikaitkan dengan luka, kecederaan, strain dan keradangan kronik dari keadaan seperti artritis.

Menggalakkan penghadaman

Apabila anda mengisar pala ke dalam serbuk, ia mengekalkan kandungan serat, yang mampu merangsang proses penghadaman dengan menggalakkan pergerakan peristalsis di otot-otot licin dalam usus. Selain itu, ia mendorong rembesan pelbagai jus gastrik dan usus yang memudahkan proses penghadaman. Oleh kerana serat boleh pukal sehingga pergerakan usus, ia juga mengurangkan kekerapan dan ketidakselesaan sembelit dan masalah usus lain.

Meningkatkan kesihatan otak

Salah satu manfaat dikenali lebih rendah menambah pala pelbagai apa-apa kepada diet anda akan pelbagai komponen minyak pati, dipanggil myristicin dan macelignan. Sebatian ini telah terbukti untuk mengurangkan pencemaran laluan neural dan fungsi kognitif yang biasanya mengenakan orang dengan dementia atau Alzheimer penyakit [4]. Kajian telah menunjukkan bahawa myristicin dan macelignan perlahan kesan-kesan tersebut dan memastikan otak anda berfungsi pada paras yang normal dan sihat.

Menyahtoksin badan

Pala bertindak sebagai tonik dalam banyak cara yang berbeza dan oleh kerana itu, meningkatkan tahap kesihatan badan anda. Lebih khusus lagi, ia boleh membantu menghapuskan toksin yang tersimpan dan terkumpul di dalam hati dan buah pinggang. Ia benar-benar membersihkan organ-organ tersebut semua toksin yang tersimpan daripada sumber-sumber seperti alkohol, ubat-ubatan, pencemaran atau makanan. Selain itu, bahan-bahan aktif di pala membantu membubarkan batu buah pinggang dan meningkatkan keseluruhan fungsi dan kecekapan buah pinggang dan hati.

Kesihatan pergigian

Dalam aplikasi perubatan tradisional, pala dianggap Raja rempah apabila ia datang kepada kesihatan mulut. Komponen anti-bakteria yang aktif hadir di dalamnya melawan keadaan seperti halitosis, juga dikenali sebagai [6] nafas. Ia membunuh bakteria yang menyebabkan keadaan ini memalukan dan merangsang imuniti gusi dan gigi anda. Itulah sebabnya, pala dan ekstrak yang biasa ditemui di dalam ubat gigi dan Cecair kumur, terutamanya dalam jenis organik atau herba.

Merawat Insomnia

Bagi generasi, pala telah dicadangkan sebagai ubat utama untuk tidur tidak lena dan insomnia. Secubit pala susu suam sentiasa seolah-olah melakukan silap mata tersebut. Ia mempunyai kandungan tinggi dalam magnesium, mineral penting dalam badan yang mengurangkan ketegangan saraf, dan lebih merangsang pelepasan serotonin yang mewujudkan perasaan berehat atau ubat pelali. Serotonin ini ditukar kepada melatonin dalam otak, itulah inducer tidur, sekali gus melegakan penduduk masalah mereka dengan insomnia dan keresahan pada waktu malam. Pala juga mempunyai unsur-unsur surih narkotik, yang mempunyai tiada kesan dramatik melainkan jika diambil dalam kuantiti yang besar-besaran. Walau bagaimanapun, jumlah kecil yang boleh membantu anda mengeluarkan pelbagai neurotransmitters yang, seterusnya, membantu mendorong tidur dan berehat.

Merawat Leukemia

Satu lagi kurang diketahui ciri-ciri pala adalah penggunaan potensi terhadap sel-sel kanser. Kajian telah menunjukkan bahawa satu sebatian tertentu yang methanolic di dalamnya dan minyak pati boleh sebenarnya mendorong kematian sel [8] (ke) dalam sel-sel leukemia, sekali gus menghentikan penyebaran dan metastasis varieti ini dahsyat sejenis barah yang biasanya menjejaskan kanak-kanak.

Penjagaan kulit

Walaupun mekanisma sebenar belum difahami sepenuhnya, ubat-ubatan herba dan tradisional lama telah menggunakan pala untuk meningkatkan kesihatan kulit dan penampilan [9]. Paling biasa, ia akan digunakan sebagai pes dicampur dengan air, atau bahkan madu, yang juga hebat untuk penjagaan kulit. Ia boleh membantu mengurangkan keradangan dan kerengsaan kulit, menggalakkan penghidratan dan penampilan yang licin, di samping mengurangkan tanda-tanda dan tanda-tanda dari pox, bisul dan jerawat.

Sebelum ini:Manfaat Sorrel dan buah pinggang yang sihat

Artikel seterusnya:Boleh Foamy air kencing yang disebabkan oleh batu buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Pala

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat