WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Batu buah pinggang > Gejala-gejala batu buah pinggang >

Manfaat jus PIR dan buah pinggang yang sihat

2018-04-15 11:02

Manfaat jus PIR dan buah pinggang yang sihatKebaikan jus PIR

Kelebihan utama jus PIR termasuk meningkatkan penyerapan nutrien, menguatkan sistem keimunan, mengurangkan tekanan darah, meningkatkan peredaran, menghalang kanser, meningkatkan kepadatan mineral tulang, menyokong Kesihatan sistem saraf, membantu sedangkan dan menghilangkan keradangan, antara lain.

Meningkatkan kesihatan jantung

Tahap kalium yang ketara bermakna bahawa jus buah-buahan ini boleh melindungi kesihatan jantung anda dengan merendahkan tekanan darah. Tekanan darah tinggi memberi kesan kepada puluhan juta orang di seluruh dunia, tapi kualiti vasodilating kalium melegakan tekanan pada pembuluh darah dan arteri, yang merendahkan risiko masalah kardiovaskular.

Meningkatkan peredaran

Kekurangan besi di dalam badan boleh menyebabkan kelemahan, kelambatan kognitif, keletihan dan perut kecewa. Gejala-gejala anemia ini dapat dielakkan dengan jus PIR, memandangkan ia mempunyai tahap yang boleh diukur besi yang boleh membantu meningkatkan pengeluaran sel darah merah dalam badan.

Menghalang Osteoporosis

Jus PIR mengandungi sejumlah berbeza mineral termasuk kalsium, magnesium, fosforus dan besi, di mana kesemuanya memainkan peranan dalam meningkatkan kepadatan mineral tulang di dalam badan. Pengambilan jus ini kaya dengan mineral yang kerap boleh membantu anda mencegah bermulanya osteoporosis dan pastikan anda kuat seperti yang anda umur.

Mengawal sistem saraf

Tembaga adalah mineral yang sering diabaikan oleh pakar pemakanan tetapi ia rapat disambungkan kepada fungsi sistem saraf, yang bermaksud bahawa aliran kuprum yang stabil akan membantu rangkaian komunikasi dalam kerja badan anda dengan lebih cekap.

Mengurangkan keradangan

Dalam jumlah yang sederhana, jus PIR boleh membantu mengurangkan keradangan pada tisu, sendi dan otot. Jus ini adalah minuman yang popular bagi sebelum serta selepas mereka bersenam, kerana ia membantu mengendurkan otot dan menggalakkan pembaikan.

Mencegah penyakit Alzheimer

Penawaran yang kaya antioksidan dalam jus buah-buahan ini menjadikannya sangat berharga untuk kesihatan sedangkan dan otak. Kesan radikal bebas [4] pada otak boleh menyebabkan penyakit neurodegenerative seperti Alzheimer dan dementia tetapi antioksidan dalam jus ini boleh membantu menolong plak dan menguatkan tumpuan dan ingatan anda.

Meningkatkan imuniti

Vitamin C adalah cukup untuk merangsang sistem imun, tetapi dengan sebatian antioksidan yang lain tidak kurang daripada sedozen, jus PIR pergi jauh lebih dari itu. Jus ini adalah mampu menyokong sistem imun dengan mengurangkan tekanan dan keradangan seluruh badan dan membantu untuk mencegah penyakit kronik.

Mencegah kanser

Jus PIR adalah salah satu sumber yang kaya antioksidan apabila ia datang kepada jus buah-buahan, tapi ramai orang tidak tahu mengenai potensi bidang itu. Kaya [1] dengan flavonols, catechins, epicatechins, Beta-karotena, quercetin, vitamin C dan pelbagai bahan-bahan lain yang aktif, komponen jus PIR boleh cepat mencari dan meneutralkan radikal bebas sebelum ia boleh menyebabkan mutasi, membantu untuk mengurangkan risiko anda kanser.

Menggalakkan pengambilan nutrien

Jus buah-buahan ini dikenali untuk membersih usus besar dan mengurangkan radang, manakala juga meningkatkan keseimbangan bakteria dalam usus dan menghilangkan simptom sembelit, keasidan yang tinggi, kembung atau cirit-birit. Ini akan membantu kecekapan penyerapan nutrien keseluruhan anda dari semasa ke semasa.

Menghapuskan gangguan pendarahan

Vitamin K adalah nutrien lain yang sering diabaikan tetapi ia adalah ejen pembekuan yang penting di dalam badan. Jika anda kurang vitamin K, yang didapati dalam jus PIR, badan anda akan berjuang untuk menyembuhkan luka dengan, dan anda akan lebih berisiko untuk hidung-tanya berdarah, buasir, haid yang berat atau gusi berdarah, antara lain.

Sebelum ini:Melukakan hati Stinging menghalang batu buah pinggang

Artikel seterusnya:Manfaat Sorrel dan buah pinggang yang sihat

Tag: buah pinggang sihat Jus PIR

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat