WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Batu buah pinggang > Gejala-gejala batu buah pinggang >

Punca-punca batu buah pinggang

2017-12-22 18:39

Punca-punca batu buah pinggang1. berlebihan pengumpulan oxalate

Pengumpulan berlebihan oxalate merupakan salah satu punca utama batu buah pinggang. Pengumpulan oxalate adalah disebabkan oleh pengambilan makanan yangberlebihan dengan oxalate yang tinggi, seperti bayam, kacang, anggur, coco, teh, oren, kentang, dan sebagainya...

2. mental purine metabolisme

Produk akhir metabolisma purine adalah asid urik, yang mempercepatkan endapanoxalate. Dengan itu, batu buah pinggang muncul. Metabolisma purine mental disebabkan oleh pengambilan tinggi makanan dengan tinggi purine, termasuk giblets haiwan, makanan laut, kacang, kacang hijau, bayam, dll...

3. berlebihan pengambilan lemak

Lemak berkurangan kandungan kalsium yang combinative di dalam saluran usus. Sebaik sahaja nampak seperti bersalah fungsi perkumuhan, seperti berpeluh sedalam-dalamnya dan rendah pengambilan air, batu buah pinggang adalah mudah untuk membentuk. Makanan dengan kandungan lemak yang tinggi termasuk semua jenis daging, terutama daging babi.

4. tinggi pengambilan glukosa

Glukosa merupakan salah satu nutrien yang penting untuk badan. Walau bagaimanapun, pengambilan yang tinggi sekali gus, terutama pengambilan laktosa, meningkatkan penyerapan kalsium, yang membawa kepada deposit sebanyak oxalate dalamair kencing dan menyebabkan saluran kencing batu.

5. berlebihan pengambilan protein

Pengambilan protein berlebihan yang tetap meningkatkan kandungan kalsium, oxalate dan asid urik dalam buah pinggang dan air kencing. Jika buah pinggang tidak mengeluarkan bahan bahan-bahan berlebihan dalam masa, keadaan batu buah pinggang membangun.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Batu buah pinggang: Jenis & punca

Tag: batu buah pinggang Sebab

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat