WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Diet sindrom nefrotik >

Tips Diet untuk pesakit FSGS

2018-07-14 18:18

Tips Diet untuk pesakit FSGSTips Diet untuk FSGS PatientsFSGS adalah 3 peringkat IgA Nephropathy. Pada peringkat pertama dua, tekanan darah tinggi jarang muncul. Dengan membangunkan penyakit, morbiditi tekanan darah tinggi cenderung untuk menjadi lebih tinggi. Apabila ia berkembang ke dalam FSGS, hipertensi menjadi satu gejala yang biasa pesakit. Pada masa itu, pesakit mungkin mengambil makanan yang membantu menghalang ketinggian tekanan darah. Berikut adalah pada pesakit dengan FSGS diet:

1. orang dengan FSGS boleh membangunkan kolesterol darah yang tinggi disebabkan oleh kehilangan serum protein dan bengkak. Banyak buah-buahan segar dan sayur-sayuran – serat seperti bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran boleh membantu jumlah lebih rendah dan kolesterol LDL.

2. dalam usaha untuk tidak menambah beban buah pinggang, pesakit dengan FSGS harus mengawal pengambilan protein. Walau bagaimanapun, protein adalah sesuatu yang penting badan kita memerlukan, jadi pesakit perlu mengambil makanan yang mengandungi berkualiti tinggi protein seperti ikan, ayam, susu, daging tanpa lemak dan telur dan sebagainya.

3. kalium adalah mineral yang penting untuk fungsi otot dan jantung. Apabila buah pinggang tidak dapat menapis kalium, terlalu banyak boleh dapat beredar dalam darah. Lebihan sebanyak kalium boleh menjadi amat berbahaya kerana ia boleh menyebabkan rentak jantung tidak teratur, yang dapat menjadi cukup teruk untuk menyebabkan hati anda untuk berhenti berfungsi. Menyekat makanan kalium yang tinggi boleh membantu menghalang ini daripada berlaku. Sesetengah makanan kalium yang tinggi akan aprikot; kacang panggang; pisang; beets; brokoli; cantaloupe; coklat; Kai LAN dan sayur-sayuran lain; Molases; cendawan; kacang; oren; mentega kacang; kentang; buah-buahan kering Andainya; raisins; garam gantian; dan tomato.

4. rendah lemak adalah sangat improtant untuk pesakit fsgs. Jadi kita perlu Hadkan lemak dan kolestrol:

①Limit keseluruhan telur 2 seminggu, menggunakan pengganti telur atau putih sahaja

②Use daging tanpa lemak, juga dipotong, ayam w/OA kulit, ikan, kerang, kekacang, kacang

③Use sihat minyak zaitun, canola, safflower, sunflower

④Limit lemak tepu dan menghapuskan lemak trans.

Sebelum ini:Membranous Nephropathy: Makanan untuk makan dan mengelakkan

Artikel seterusnya:Adakah kacang berguna untuk pesakit Nephrotic Sindrom

Tag: diet

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat