WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Diet sindrom nefrotik >

Membranous Nephropathy: Makanan untuk makan dan mengelakkan

2018-07-11 14:57

Membranous Nephropathy: Makanan untuk makan dan mengelakkanMembranous nephropathy adalah satu gangguan autoimun dengan keradangan penapis dalam buah pinggang, yang berkeupayaan untuk menapis darah akan berkurangan. Kerana buah pinggang gagal untuk mengeluarkan bahan buangan dan cecair tambahan daripada badan, ia adalah amat penting untuk menyesuaikan diet harian mereka. Apakah makanan sihat bagi orang-orang membranous nephropathy?

Makanan protein berkualiti 1.High: tambahan pengambilan protein akan meningkatkan beban kerja dari buah pinggang. Walau bagaimanapun, kesemuanya mampu untuk makan sedikit makanan protein berkualiti tinggi untuk bertemu dengan prinsip keperluan dalam badan. Seperti, ikan, daging tanpa lemak, ovalbumin etcetera. Terdapat banyak, berapa banyak tidak perlu melampaui Jadilah sangat.

2. sihat buah pinggang boleh menukar vitamin D daripada makanan untuk aktif membentuk plus vitamin D yang aktif akan digunakan oleh badan. Walau bagaimanapun, apabila buah pinggang gagal berfungsi, suplemen vitamin D adalah diperlukan. Elaun pemakanan yang disyorkan vitamin d ini 15mcg setiap hari untuk orang dewasa berumur 19 hingga 70 sejumlah 20mcg setiap hari untuk orang dewasa berumur 71 tahun dan lebih tua.

Perlu mengelakkan makanan tertentu

1A diet rendah garam perlu dituruti jika bengkak berlaku di membranous nephropathy. Pesakit akan disyorkan untuk mengambil tidak lebih daripada 1500mg natrium sehari.

2. makanan pedas, merangsang makanan, kopi, alkohol, makanan tinggi-kalium, dan lain-lain

Sebelum ini:Salah satu daripada tanda-tanda penyakit buah pinggang: Anemia

Artikel seterusnya:Tips Diet untuk pesakit FSGS

Tag: Membranous Nephropathy

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat