WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Diet sindrom nefrotik >

Salah satu daripada tanda-tanda penyakit buah pinggang: Anemia

2018-06-23 15:01

Salah satu daripada tanda-tanda penyakit buah pinggang: AnemiaDi dalam individu-individu bersama-sama dengan penyakit buah pinggang orang yang berlaku, normochromic normocytic anemia terutamanya meningkatkan disebabkan oleh tindakan buah pinggang berkurang dikaitkan dengan erythropoietin. Anemia anda menjadi lebih serius semata-mata kerana glomerular pilihan bayaran secara beransur-ansur mengurangkan. Jika anda muncul pallid, berasa letih berkemungkinan besar akan, mendapat dorongan yang tidak mencukupi untuk makanan, mempunyai masalah tidur atau mungkin mendapat elektrik dikurangkan pada setiap waktu, maka kemungkinan akan anda termasuk anemia, dan itulah yang kecergasan semakin berkurangan sel-sel aliran darah oleh badan proses.

Organ-organ penapisan sekali mencipta satu endocrine penting yang disebut sebagai erythropoietin. Hormon manusia cenderung untuk rembesan yang badan membantu membuat untuk membantu anda pekerjaan badan seseorang dan juga membuat anda kekal seimbang. EPO mewujudkan sistem anda untuk membuat bahan sel darah berwarna kemerahan. Apabila anda telah mendapat penyakit buah pinggang kronik, organ-organ penapisan yang semasa anda masih tidak mampu membantu menjadikan embouchure erythropoietin. Ini akan menyebabkan anda perkara sel darah merah semasa pergi serta anemia untuk membangunkan.

Flat banyak besi Menu selain ini tinggi bahan kandungan b vitamin dan vitamin M mungkin boleh menjadi berguna kepada penghidap bersama-sama dengan anemia. Mana-mana pakar pemakanan akan membiarkan anda mempunyai pelan hotel untuk memastikan apa yang anda makan adalah pasti di Padang.

Tidak terjaga, anemia boleh membawa kepada isu-isu penting sama seperti ini akhirnya kiri ventrikular hypertrophy (LVH), mana-mana penyakit jantung. Ramai individu bersama-sama dengan CKD membina LVH sebelum sampai tempoh v pada nephropathy, tetapi mati itu. Sebab ini menangkap anemia dan ubat-ubatan yang awal adalah sangat penting bagi orang-orang yang memberitahu mereka mempunyai gangguan penghapusan.

Sebelum ini:Pelan pemakanan untuk pesakit FSGS dengan Creatinine 5.2

Artikel seterusnya:Membranous Nephropathy: Makanan untuk makan dan mengelakkan

Tag: anemia

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat