WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Diet sindrom nefrotik >

apa yang baik boleh makan kanak-kanak dengan sindrom nephrotic?

2017-12-25 22:43

apa yang baik boleh makan kanak-kanak dengan sindrom nephrotic?Kanak-kanak dengan sindrom nephrotic untuk makan apa yang baik? Dengan peningkatan kanak-kanak dengan sindrom nephrotic, telah menarik perhatian ramai ibu bapa yang hebat. Ramai ibu bapa telah meminta kanak-kanak mendapat buah pinggang penyakit perlu makan apa? Apa yang anda makan akan membantu anak penyakit? Berikut mengenai Sindrom nephrotic kanak-kanak untuk makan apa yang baik?Pakar kami akan membawa anda beberapa nasihat.

Kanak-kanak dengan sindrom nephrotic dengan proteinuria secara besar-besaran, Sindrom nephrotic dengan edema dan hipertensi, had-had yang ketat harus pengambilan sodium air jangka pendek, tidak perlu menghadkan garam selepas PEREMITAN. Aktiviti penyakit buah-pinggang kes umum setiap hari perlu garam 1 ~ 2 gram, untuk memastikan bahawa keperluan pertumbuhan dan perkembangan. Mutlak boleh mengehadkan garam boleh membawa kepada kanak-kanak dengan keletihan, loya, muntah, teruk kes membawa kepada bahaya.

Terlalu banyak makanan pengambilan protin, apabila penyakit buah pinggang tidakmemudahkan, semata-mata untuk mengeluarkan air kencing lebih banyak protein,dan protein mungkin disebabkan oleh beban berlebihan, meningkatkan kerosakanglomerular. Oleh itu, berhujah bahawa sejumlah sederhana protein diet pada masa ini, bekalan tenaga yang mencukupi pada masa yang sama. Secara amnya fungsi buah pinggang yang normal kanak-kanak dengan penyakit buah pinggang, diberi masa panjang hilang banyak protein air kencing dan keperluan kanak-kanak dalam pertumbuhan dan pembangunan, pengambilan diet protein di dalam akaun yang sesuaibagi 8% ~ 10% dari jumlah kalori setiap hari, atau 1.2 setiap ~ 1. 8 g/kg. Dengan ketidakcukupan buah pinggang yang perlu dikurangkan kepada 0.5 g/kg setiap hari.

Pesakit Sindrom nephrotic protein dengan protein berkualiti tinggi (susu, ikan, telur,ayam, daging lembu, dll). Tiga kali makan protein kualiti perlu memberi fokus kepada pengedaran Majlis Makan malam. Di samping itu, dalam proses permohonan Kortikosteroid, kanak-kanak dengan hyperthyroidism selera tidak normal, selalunya berlebihan makan melonjak berat, mungkin mendapati hati dan hati berlemak. Pengambilan kalori perlu pengawalan sewajarnya ke atas kanak-kanak ini dengan sindrom nephrotic

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Pelan pemakanan untuk pesakit FSGS dengan Creatinine 5.2

Tag: Nephrotic Sindrom kanak-kanak

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat