WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Betik adalah baik untuk pesakit penyakit ginjal kronik

2018-07-28 17:34

Betik adalah baik untuk pesakit penyakit ginjal kronikAnda tahu, nutritions pelbagai dalam buah-buahan boleh memenuhi keperluan badan pesakit, manakala tinggi kandungan cecair, gula, potassium, atau lain-lain bahan membuat pesakit CKD perlu menjauhkan diri daripada beberapa buah-buahan. Kemudian, Adakah betik bagus untuk pesakit penyakit buah pinggang kronik?

Adakah betik yang bagus untuk pesakit penyakit buah pinggang kronik?

Jawapannya bergantung kepada keadaan tertentu pesakit dan nutrien dalam betik. Pertama sekali, betik mengandungi cecair yang kaya, pelbagai asid amino, vitamin, dan sebagainya, supaya betul penggunaan betik boleh membawa pesakit penyakit ginjal beberapa faedah:

● Meningkatkan sistem imun: dengan kemajuan CKD, imuniti pesakit menjadi lebih rendah dan lebih rendah. Telah dilaporkan bahawa kandungan vitamin c dalam betik adalah 46 kali lebih tinggi daripada di epal, jadi betik dapat membantu pesakit-pesakit meningkatkan imuniti sebahagian besarnya.

● Pembersihan darah: apabila buah pinggang rosak teruk, mereka tidak dapat membersihkan darah biasanya dengan mengeluarkan bahan buangan dan toksin daripada badan. Betik ini dapat menghapuskan peroksida dan lain-lain sisa dari darah untuk membersihkan darah pesakit.

● Mudah kejang otot: Carpaine yang terkandung dalam betik dihormati sebagai suatu ubat asli untuk meringankan otot kejang serta systremma.

● Mengelakkan beberapa gangguan: betik juga mempunyai kesan menghalang tekanan darah tinggi, Nefritis, sembelit dan sebagainya.

Adakah ini bermakna semua penyakit buah pinggang yang kronik pesakit boleh makan betik?

Sudah tentu tidak. Kerana betik juga kaya dengan NOTIFICATION dan fosforus, ia boleh meminta lebih banyak protein rosak pendek masa untuk menambah beban pada buah pinggang dan meningkatkan aras fosforus pesakit jika buah pinggang tidak dapat menapis fosforus tambahan secara berkesan. Untuk alasan ini, sesetengah pesakit CKD mungkin perlu untuk menghadkan pengambilan betik. Selain itu, jika pesakit mempunyai bengkak teruk atau cirit-birit, mereka harus juga menjauhkan diri daripada betik. Dapat lain perlu dibayar depended pada keadaan tertentu pesakit.

Sebelum ini:Top 15 makanan sihat bagi penyakit buah pinggang peringkat akhir

Artikel seterusnya:Sekiranya pesakit penyakit buah pinggang dengan GFR 63 minum 8 gelas air

Tag: penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat