WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Top 15 makanan sihat bagi penyakit buah pinggang peringkat akhir

2018-07-14 18:17

Top 15 makanan sihat bagi penyakit buah pinggang peringkat akhirPenyakit buah pinggang peringkat akhir adalah lengkap atau hampir lengkap kegagalan buah pinggang berfungsi. Buah pinggang membuang sisa dan lebihan air dari badan. Berikut adalah bagaimana anda boleh memulakan dan menamatkan hari anda dengan makanan kaya protein, yang semulajadi dan segar dalam alam semula jadi. Ideal jumlah protein yang seseorang itu perlu untuk memasukkan, ialah kira-kira 1g – 1.5 g bagi setiap kilogram badan berat sehari.

1. tembikai

2. salad buah-buahan

3. sos tomato

4. ayam salad dengan minyak zaitun

5. Labu

6. susu (rendah lemak)

7. jus oren

8. yogurt

9. bayam

10. telur putih

11. kentang

12. kacang

13. ubi keledek

14. kacang Pi

15. Earlier pisang

Penyakit buah pinggang peringkat akhir ini selalunya boleh dicegah dengan pengawalan sewajarnya ke atas tekanan darah, lipid darah dan glukosa darah, dalam kombinasi dengan ubat-ubatan yang sesuai. Bagi pesakit yang telah berkembang kepada keperluan dialisis, ngeri dan kematian dapat dikurangkan dan kualiti hidup dipertingkatkan melalui pematuhan kepada yang sesuai pemakanan dan perubatan Rejimen, bersama-sama dengan aktiviti fizikal yang kerap.

Sebelum ini:Adalah baik lobak dalam penghidap penyakit buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:Betik adalah baik untuk pesakit penyakit ginjal kronik

Tag: penyakit buah pinggang peringkat akhir

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat