WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Adalah baik lobak dalam penghidap penyakit buah pinggang kronik

2018-07-13 18:03

Adalah baik lobak dalam penghidap penyakit buah pinggang kronikMereka yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik menghadapi cabaran yang hebat dari segi kesihatan. Ini adalah kerana amaun makanan yang mereka makan adalah sangat terhad. Pahala Kesihatan lobak telah diiktiraf oleh sebilangan orang. Ia tidak hanya digunakan sebagai produk makanan, tetapi juga ubat. Ia adalah baik untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD). Kemudian, Apakah faedah-faedah lobak untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik?

1. sebagai disinfektan, pembersih dan diuretik, mereka boleh mengambil toksin dan bahan buangan yang terkumpul dalam buah pinggang untuk mengurangkan bangunan-up mereka di dalam darah. Di samping itu, mereka juga akan melindungi buah pinggang mereka dari jangkitan.

2. merawat sembelit. Apabila pesakit penyakit buah pinggang kronik berkembang menjadi kegagalan buah pinggang peringkat atau di dialisis, sembelit mungkin menyusahkan mereka banyak. Lobak boleh memudahkan penghadaman dan mengubati sembelit dan memberikan kelegaan buasir. Jus yang juga melegakan sistem pencernaan dan ekskretasi dan ini juga melegakan sembelit.

3. lobak boleh mengawal tahap gula dalam darah yang tinggi untuk membantu melambatkan perkembangan penyakit buah pinggang kronik. Selain itu, lobak putih boleh meningkatkan imuniti pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik dan meningkatkan keupayaan penyakit-rintangan mereka.

Di samping itu untuk minum dengan dos harian lobak jus membantu mengepam keluar batu buah pinggang daripada badan anda. Juga mengunyah atau makan daun lobak banyak membantu pesakit-pesakit yang terjejas akibat masalah batu buah pinggang.

Sebelum ini:Boleh pesakit penyakit ginjal makan Strawberi

Artikel seterusnya:Top 15 makanan sihat bagi penyakit buah pinggang peringkat akhir

Tag: penyakit buah pinggang kronik

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat