WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Boleh pesakit penyakit ginjal makan Strawberi

2018-07-13 18:02

Boleh pesakit penyakit ginjal makan StrawberiStrawberi adalah sejenis buah-buahan. Kerana ia mempunyai warna dan bau, bersama-sama dengan bentuknya yang indah, alluring Strawberi mempunyai reputasi baik "Ratu buah". Di sini, kita mungkin mempunyai soalan: boleh pesakit penyakit ginjal makan Strawberi? Hari ini, anda akan mendapat jawapannya dari kandungan berikut.

Kira-kira 100g Strawberi mengandungi 8g gula, 0.4-0.6 g protein, 50-100 mg vitamin C, vitamin B1, vitamin B12, karotena, kalsium, fosforus dan besi. Ke atas pemakanan menentukan Strawberi mempunyai beberapa faedah jika anda mempunyai PKD. Salah satu manfaat yang sederhana ini ialah untuk membantu memperbaiki fungsi buah pinggang dan mengekalkan tahap creatinine dalam julat normal kerana mengandungi vitamin yang tinggi. Manfaat tambahan adalah untuk memudahkan pesakit anemia, satu komplikasi biasa penyakit buah pinggang.

Vitamin dan pectin Strawberi adalah bahan yang akan membantu fungsi usus dan perut. Masalah gastrousus adalah gejala-gejala yang kerap kegagalan buah pinggang. Vitamin dan pectin Strawberi boleh membantu peristalsis usus dan rembesan jus gastrik, promosi penting dalam penghadaman.

Namun, penanaman Strawberi, peniaga-peniaga ramai menggunakan pelbagai agen swelling supaya anda boleh mendapat banyak wang. Di bawah keadaan ini, Makan Strawberi yang banyak akan menjejaskan kesihatan anda secara serius. Sudah tentu, jika anda menderita daripada penyakit buah pinggang sekarang, anda perlu memberi lebih perhatian kepada makanan yang anda mengalami.

Sebelum ini:Boleh saya minum cuka epal Cider jika saya mempunyai penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Adalah baik lobak dalam penghidap penyakit buah pinggang kronik

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat