WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Boleh saya minum Cola jika saya mempunyai penyakit buah pinggang

2018-07-12 11:27

Boleh saya minum Cola jika saya mempunyai penyakit buah pinggangPesakit penyakit ginjal ImageCan minum cola? Bagi penghidap penyakit buah pinggang di peringkat awal, mereka boleh minum cola yang gelap, tetapi tanpa kawalan yang efektif, penyakit buah pinggang akan maju ke peringkat yang lebih maju yang mungkin memerlukan pesakit untuk menyesuaikan diet harian mereka dan minum cola ditolak. Tetapi, saya cadangkan pesakit dengan penyakit buah pinggang yang tidak minum cola.

Coca-Cola mendapat namanya daripada dua bahan-bahan tertentu, nut kola mengandungi kafein termasuk daun coca yang ia ditambah lagi dengan. Dan termasuk bahan-bahan cola: air soda, gula, asid orthophosphate, caramel warna, perisa semulajadi, kafein. Hanya untuk alasan ini, ia boleh menyebabkan beberapa masalah kesihatan untuk pesakit-pesakit penyakit buah pinggang. Jika anda adalah salah satu antara mereka dan mempunyai gangguan berikut, anda lebih baik telah mengehadkan pengambilan minuman ini.

1. tulang penyakit: dengan buah pinggang yang berpenyakit, fosforus adalah jauh lebih cenderung untuk menyimpan di dalam darah, menarik lebih banyak kalsium daripada tulang. Ini boleh menyebabkan penyakit buah pinggang tulang seperti osteoporosis. Minuman Cola boleh memburukkan lagi isu ini, kerana ia mampu menjejaskan penyerapan kalsium dan tarik kalsium di luar tubuh.

2. masalah tidur: banyak gangguan buah pinggang pesakit akan mudah terdedah kepada tidur masalah akibat kekejangan otot, kulit gatal-gatal atau Resah Sindrom Kaki.

Pengambilan banyak arang batu meningkat risiko untuk mengalami penyakit buah pinggang. Manakala mekanisme tepat yang sejuk mempengaruhi penyakit buah pinggang tidak diketahui.

Di samping itu, cola mengandungi jumlah tertentu fosforus yang perlu dielakkan oleh pesakit-pesakit penyakit buah pinggang kronik dengan fosforus yang tinggi dalam darah. Aras tinggi fosforus biasanya berlaku apabila penyakit buah pinggang kronik berjalan untuk memajukan peringkat, supaya orang dengan penyakit buah pinggang kronik pada peringkat akhir harus berhati-hati dalam memilih minuman dan cuba Elakkan minum cola terlalu banyak.

Sebelum ini:Pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang yang boleh makan madu

Artikel seterusnya:Boleh saya minum cuka epal Cider jika saya mempunyai penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat