WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Apakah Diet untuk penyakit buah pinggang

2018-06-23 14:49

Apakah Diet untuk penyakit buah pinggangKrismas adalah sekitar sudut, yang merupakan benar-benar teruja untuk banyak orang. Mereka bersedia untuk grand percutian ini, bukan sahaja pokok Krismas, hadiah untuk anak-anak tetapi makanan sepanjang percutian. Walaupun keseronokan dan kegembiraan, penghidap penyakit buah pinggang lebih baik harus sedar Apakah jenis makanan yang boleh dimakan semasa Apakah pilihan yang lebih baik.

Sesuai dengan prinsip diet untuk penyakit buah pinggang kronik, pakar pemakanan yang memilih atas lima super makanan yang mengandungi banyak flavonoid, likopena, vitamin C, E dan Beta-karotena untuk orang-orang ini.

1. makan daging belum diproses segar seperti ayam, kambing, ikan, ayam Belanda, daging babi dan daging biri-biri.

2. kubis mengandungi sebatian kimia dan fitokimia adalah bermanfaat untuk membantu melawan penyakit buah pinggang kronik. Pada hari Krismas, anda boleh menggunakannya untuk menyediakan hidangan yang lazat yang indah dengan beberapa lada loceng merah.

3. makan puding badam di Danmark sebelum hari raya itu hampir menjadi tradisi. Tetapi almond adalah tinggi fosforus dan kalium, ia tidak disyorkan untuk pesakit penyakit ginjal yang mempunyai gangguan elektrolit.

4. rendah kalium dan penuh dengan flavonoid, bawang dipercayai untuk membantu mengurangkan penyakit jantung dan melawan keradangan. Oleh itu, ia juga adalah pilihan yang baik untuk diet Krismas untuk penyakit buah pinggang kronik. Anda boleh menggunakannya untuk memasak spageti atau beberapa hidangan lain.

5. gunakan perisa-perisa semulajadi seperti bawang, scallion, bawang putih, thyme, pimento, lada, limau nipis/lemon dan sayur-sayuran segar dan bukannya garam, serbuk perasa-perasa, kicap dan sos.

Sebelum ini:Sesetengah teh herba untuk penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Pesakit yang menghidapi penyakit buah pinggang yang boleh makan madu

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat