WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Diet untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD)

2018-05-22 17:38

Diet untuk penyakit buah pinggang kronik (CKD)Jika anda menderita daripada penyakit buah pinggang kronik (CKD), lebih baik anda telah mengikuti diet yang ketat untuk membantu mengekalkan keseimbangan electrolytes, mineral atau cecair, dan untuk menjauhkan diri daripada pertambahan sisa tubuh.

Anda perlu memberi perhatian kepada tabiat pemakanan:

cecair: terhad kepada cecair

Karbohidrat: karbohidrat harus menjadi sebahagian besar daripada diet harian anda. Kerana karbohidrat adalah sumber utama tenaga untuk badan.

Protein: Protein membina otot dan pembaikan tisu. Badan juga menggunakan protein untuk membina antibodi, iaitu senjata badan anda terhadap penyakit.

Lemak: lemak merupakan komponen yang diperlukan dalam diet kita. Ia membantu pengangkutan vitamin seperti A, D, E dan K untuk sel-sel kita.

Sodium, kalium dan fosforus: mengurangkan pengambilan sodium, kalium dan fosforus.

Diet bukan penawar bagi penyakit buah pinggang kronik (CKD), ia lebih cenderung adalah satu cara untuk melambatkan perkembangan. Diet semata-mata tidak mampu untuk menterbalikkan fungsi buah pinggang atau kerosakan, tetapi ia boleh membantu kelewatan kegagalan buah pinggang daripada berlaku. Diet perlu Tukar bersama-sama dengan keadaan buah pinggang anda.

Sebelum ini:Masalah kawalan kencing manis dan buah pinggang saderi

Artikel seterusnya:Sesetengah teh herba untuk penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang kronik Pemakanan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat