WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Pasli teh dan buah pinggang yang sihat

2018-04-19 14:23

Pasli teh dan buah pinggang yang sihatManfaat teh pasli

Pasli teh adalah mampu untuk menyahtoksin tubuh, merangsang sistem imun, meningkatkan visi, melindungi daripada penyakit kronik, menghalang pembentukan tumor, membantu kesihatan jantung, mengurangkan keradangan, menyegarkan nafas anda, melindungi terhadap asma, mengawal haid dan mengurangkan risiko kecacatan kelahiran. Teh ini kuat tidak boleh digunakan oleh semua orang, wanita terutamanya hamil, mereka yang mempunyai penyakit buah pinggang yang sedia ada, dan orang-orang yang menggunakan ubat-ubatan penipisan darah.

Manfaat kesihatan pasli teh

Khasiat teh pasli termasuk anti-radang, anti tumor, anti-kanser, antioksidan, dan bahan perangsang, antispasmodic, relaxant dan detoksifikasi hartanah. Faedah ini diperolehi dari pelbagai jenis mineral, nutrisi dan antioksidan di dalam teh ini, seperti besi, vitamin A, B, dan C, serta eugenol, limonene, apigenin, luteolin, dan lain-lain sebatian aktif.

Merawat tekanan pernafasan

Teh herba ini sering disyorkan bagi orang-orang yang menderita asma atau lain-lain keadaan pernafasan. Beta-karotena secara langsung telah dikaitkan dengan pengurangan risiko asma, manakala yang lain-lain jangkitan-pertempuran sebatian dalam teh membantu melonggarkan kahak dan mukus, dan meneutralkan jangkitan bakteria asas yang mungkin menyebabkan kesesakan.

Menghalang ketumbuhan

Myristicin adalah salah satu Kata majmuk tidak menentu yang ditemui dalam minyak pasli, yang dikeluarkan dalam kuantiti yang kecil semasa menggelegak pasli teh. Antioksidan ini telah secara langsung dikaitkan dengan mencegah pembentukan tumor, khususnya dalam paru-paru, di mana kanser yang kerap berlaku.

Merendahkan risiko kanser

Selain daripada sifat-sifat anti tumor, teh pasli juga mendapat manfaat daripada pelbagai flavonoid dan lain-lain sebatian kimo pelindung yang boleh meneutralkan karsinogen sebelum mereka boleh merosakkan tisu-tisu dan merangsang kematian ke atau sel dalam sel-sel yang sihat. Ini dengan ketara boleh merendahkan risiko kanser, bersama-sama dengan yang lain-lain antioksidan yang ditemui dalam teh ini.

Meningkatkan imuniti

Mujarab kepekatan vitamin C dan vitamin A dalam teh ini menjadikannya sejenis penggalak imun yang masterful. Vitamin C boleh merangsang pengeluaran sel darah putih dan bertindak sebagai antioksidan untuk mengimbangi kesan menyebabkan kanser daripada radikal bebas sambil melindungi tubuh terhadap beberapa penyakit kronik seperti penyakit jantung dan kencing manis.

Meningkatkan peredaran

Menjadi kaya dengan besi, pasli teh merupakan cara yang baik untuk meningkatkan peredaran dalam badan dan menghalang "lemah darah", juga dikenali sebagai anemia. Besi merupakan sebahagian penting daripada pengeluaran sel darah merah, yang boleh membantu membawa oxygenated darah kepada sel-sel yang memerlukan nutrien dan oksigen untuk pembaikan dan fungsi. Tahap kalsium yang tinggi dalam teh pasli juga membantu badan lebih baik penyerapan seterika, seterusnya membantu masalah peredaran darah.

Asid folik

Pasli teh adalah tinggi dengan asid folik, vitamin B-keluarga penting yang terbukti untuk mengurangkan kemungkinan kecacatan tiub saraf bayi. Asid folik juga adalah di perkarangan utama yang meneutralkan homocysteine dalam tubuh, satu sebatian yang boleh merosakkan saluran darah dan meningkatkan risiko penyakit jantung.

Penggalak wawasan

Vitamin A adalah nutrien yang penting untuk kesihatan kita secara keseluruhan, dan ia juga berfungsi sebagai antioksidan, terutamanya berkaitan dengan kesihatan wawasan. Vitamin A berasal dari Beta-karotena yang ditemui di pasli dan boleh menghalang tekanan oksidatif dalam mata, mengurangkan risiko anda untuk membangunkan katarak dan mengelakkan degenerasi makular.

Detoksifikasi kuasa

Teh pasli dikenali sebagai bahan diuretik, bermaksud bahawa ia boleh merangsang kencing dan pembersihan am pundi kencing dan buah pinggang. Diuretics membantu badan untuk menghapuskan toksin berlebihan, lemak, garam dan air dengan cepat dan mengurangkan tekanan pada buah pinggang. Teh pasli dihubungkan oleh banyak kajian untuk lebih rendah kejadian jangkitan pundi kencing dan batu ginjal.

Melegakan haid

Dysmenorrhea menjejaskan wanita seluruh dunia, bersama-sama dengan beberapa gejala-gejala lain haid. Teh pasli biasanya digunakan untuk menangani kesan-kesan kedatangan haid, disebabkan oleh kehadiran apiol, salah satu daripada sebatian dalam minyak pati, pasli. Apiol boleh membantu untuk mengawal tempoh bulanan dan mengurangkan keterukan mereka, terutamanya pada bulan-bulan selepas seorang wanita memberi kelahiran.

Penyegar nafas

Secara masyhur, pasli digunakan untuk menyegarkan nafas dan mempunyai sifat-sifat anti-bakteria tertentu yang menjadikannya hebat untuk kesihatan mulut. Ada sebab mengapa pasli selalu digunakan sebagai satu hiasannya adalah di kilang pemprosesan ayam; pasli teh boleh menawarkan faedah yang sama untuk nafas anda!

Sebelum ini:Dandelion teh dan buah pinggang yang sihat

Artikel seterusnya:Manfaat Raisins dan buah pinggang yang sihat & kencing manis

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat