WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat & kesan sampingan jus saderi dan buah pinggang yang sihat

2018-04-19 14:02

Manfaat & kesan sampingan jus saderi dan buah pinggang yang sihatJus saderi padat dengan nutrien bernilai dan boleh mempunyai pelbagai kesan yang baik pada badan anda. Ia dihasilkan oleh jus atau adunan tangkai loji saderi, secara saintifik dikenali sebagai Apium graveolens. Tangkai tersebut adalah bahagian yang paling biasa dimakan, tetapi daun kadang-kadang digunakan sebagai salad sayur-sayuran, dan biji benih boleh tanah ke dalam rempah yang rasa. Berasal dari Afrika Utara dan kawasan-kawasan Mediterranean, ini adalah salah satu yang paling banyak dipupuk, ditanam dan mengambil sayur-sayuran di dunia, dan ia boleh digunakan dalam masakan yang tidak terkira banyaknya. Ia mempunyai rasa yang sederhana, beberapa kalori dan kandungan serat yang tinggi, yang menjadikan ia suatu unsur pemakanan yang biasa dalam pelbagai budaya.

Kebaikan jus saderi

Kesan kesihatan utama jus saderi adalah keupayaan untuk merangsang sistem imun, mencegah penyakit kronik, meningkatkan peredaran, menguatkan tulang, melindungi integriti pembuluh darah, mengurangkan keradangan, membantu gangguan tidur, memperbaiki penampilan yang kulit, dan menyahtoksin tubuh, hanya untuk menamakan beberapa.

Meningkatkan kesihatan jantung

Sesetengah antioksidan yang ditemui dalam jus saderi dikenali sebagai phthalides, yang dihubungkan dengan memperkukuhkan dinding arteri dan mempercepatkan pembaikan dalam sistem kardiovaskular, yang boleh mengurangkan tekanan pada jantung dan mengurangkan risiko serangan jantung atau angin ahmar.

Membaiki kitaran darah

Dengan jumlah yang sederhana besi saderi, ini jus sayur-sayuran ini dapat memberi rangsangan sistem peredaran darah dengan meningkatkan pengeluaran sel darah merah. Ini akan meningkatkan pengoksigenan dan sumber penghantaran ke pelbagai bahagian badan, meningkatkan keseluruhan kelajuan metabolik dan memperbaiki fungsi organ.

Mencegah kanser

Dua sebatian antioksidan yang ditemui dalam kepekatan yang tinggi dalam saderi adalah luteolin dan apigenin, dan mereka telah secara langsung dikaitkan dengan kesan-kesan anti karsinogenik . Flavonoid ini boleh membantu mencari dan meneutralkan radikal bebas, selain tumor mengecut dan memperlahankan penyebaran kanser pada bahagian badan yang berbeza.

Penjagaan kulit

Mempunyai vitamin K, vitamin A dan vitamin C, jus sayur-sayuran ini boleh membantu merawat pelbagai penyakit kulit yang berbeza, termasuk psoriasis, ekzema, jerawat dan rosacea. Ia juga boleh memberikan antioksidan pada kulit, yang boleh membantu mengurangkan penampilan kedutan, bintik-bintik dan kecacatan.

Menyahtoksin badan

Saderi yang sangat tinggi dalam kandungan air dan sebahagian daripada bahan-bahan aktif juga mempunyai fungsi-fungsi diuretik. Ini bermakna bahawa minum jus ini secara tetap boleh flush toksin keluar dari badan anda dan meningkatkan kadar anda kencing, membantu untuk menghapuskan toksin, lemak dan garam daripada badan lebih cepat. Ini membantu mengurangkan tekanan pada hati anda.

Ejen anti-radang

Salah satu faedah lebih rendah diketahui saderi datang dari kandungannya luteolin, yang mempunyai sifat anti-radang yang boleh melegakan tisu-tisu dan otot seluruh badan. Sama ada anda mengalami arthritis, gout, sakit kepala, buasir atau untuk perut sakit, terdapat peluang yang baik bahawa jus saderi boleh membantu Melegakan ketidakselesaan.

Meningkatkan imuniti

Kandungan vitamin C dalam jus saderi boleh merangsang sistem imun untuk mencipta sel-sel darah putih yang baru dan ia juga menggabungkan dengan apigenin, luteolin, dan polyacetylenes dalam jus untuk mengukuhkan keupayaan badan anda untuk mempertahankan dirinya terhadap patogen.

Meningkatkan ketumpatan Mineral tulang

Kandungan mineral saderi jus tidak luas tetapi ia tertumpu mineral yang kritikal bagi ketumpatan tulang. Kalsium, magnesium dan ferum boleh membantu meningkatkan penyerapan nutrien dalam usus, manakala juga menguatkan tulang dan sendi, mengurangkan risiko anda untuk membangunkan osteoporosis sebagai umur anda.

Mengawal selia tidur

Kebanyakan orang tidak berfikir saderi sebagai bahan sedative tetapi terdapat sejumlah ketara magnesium dalam jus ini, yang akan mengurangkan tekanan darah dan kadar jantung anda bukan sahaja tetapi juga menenangkan tubuh badan, membantu anda meringankan ke asli dan belum tidur. Segelas jus saderi sebelum katil mungkin apa yang anda perlukan untuk berasa segar di pagi hari!

Kesan-kesan sampingan jus saderi

Walaupun banyak kesan positif daripada jus ini terhadap kesihatan anda, Terdapat beberapa kesan sampingan yang perlu diambil kira, termasuk masalah dengan buah pinggang, reaksi alahan, dan peningkatan sensitiviti terhadap matahari. Bagi kebanyakan orang, pengambilan jus saderi (secara sederhana) yang kerap tidak menyebabkan sebarang kesan sampingan ini, tetapi orang-orang dengan perut sensitif atau syarat-syarat yang sedia ada perlu berhati-hati.

Buah pinggang isu-isu: Walaupun tahap air di saderi yang tinggi adalah berita baik untuk orang yang ingin flush toksin keluar dari badan mereka dan menyahtoksin, ini boleh meletakkan tekanan tambahan pada buah pinggang, yang boleh menjadi bahaya jika anda sudah dijangkiti sesuatu penyakit buah pinggang yang sedia ada.

Alahan: Tidak seperti sayur-sayuran yang banyak, saderi sebenarnya berpotensi tinggi-alergenik berserta orang-orang tertentu dan tindak balas boleh agak teruk. Ia adalah penting untuk mengetahui makanan yang anda alah kepada, tetapi dalam dos yang pekat, seperti dalam jus saderi, tindak balas masih boleh berlaku. Jika berlaku apa-apa bengkak bibir, lidah atau tekak, mendapatkan rawatan perubatan dan memberhentikan penggunaan jus.

Sebelum ini:Manfaat dan buah pinggang yang sihat

Artikel seterusnya:Cikori dan buah pinggang yang sihat

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat