WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Manfaat dan buah pinggang yang sihat

2018-04-19 13:57

Manfaat dan buah pinggang yang sihatKebaikan ketam

Ketam adalah lebih daripada item-item yang popular pada menu makanan laut; Ia juga menawarkan kami beberapa manfaat kesihatan yang menakjubkan, seperti keupayaan untuk meningkatkan sedangkan, melindungi jantung, mengurangkan keradangan, menguatkan tulang, meningkatkan sistem imun, merangsang peredaran darah dan menyahtoksin tubuh.

Manfaat kesihatan ketam

Terdapat banyak manfaat kesihatan ketam, mari kita berbincang secara terperinci di bawah.

Menggalakkan kesihatan tulang

Kalsium, fosforus adalah mineral paling biasa dijumpai dalam badan manusia dan merupakan elemen yang penting dalam tulang dan gigi. Mujurlah, hampir semua ketam daging adalah tinggi dengan kepekatan fosforus, menjadikannya makanan yang penting bagi orang-orang yang ingin "tulang". Jika anda mempunyai risiko tinggi bagi osteoporosis atau mendapat lebih tua dan ingin menjamin gaya hidup aktif di masa hadapan, makanan tinggi-fosforus seperti ketam yang sangat penting.

Meningkatkan aktiviti Mental

Dengan dengan pelbagai nutrien, termasuk tembaga, selenium, vitamin B2 dan asid lemak omega-3, ketam adalah makanan yang indah sedangkan dan aktiviti sistem saraf anda. Dengan pengukuhan myelin dan melindungi sistem saraf, tempoh masa yang sama juga mengurangkan keradangan dan plak dalam laluan neural, unsur-unsur ini menggabungkan ke dalam koktel kognitif sempurna jika anda mempunyai cukup pengambilan ketam secara mingguan/bulanan.

Melindungi hati

Daging ketam adalah nyata tinggi dengan asid lemak omega-3, dan Walaupun ramai orang menganggap bahawa semua lemak adalah buruk bagi mereka, omega-3 adalah orang-orang yang "baik" yang sebenarnya mengimbangkan paras kolesterol anda dan menggalakkan aktiviti anti-radang seluruh badan. Ini boleh mengurangkan tekanan darah, tekanan rendah pada tengah-tengah, dan menghalang pembangunan aterosklerosis. Ini boleh mengurangkan risiko anda mendapat serangan jantung dan strok.

Menghilangkan keradangan

Terdapat banyak mineral dan nutrien yang boleh mengurangkan bengkak seluruh badan, termasuk asid lemak omega-3, tembaga, dan selenium, yang ditemui dalam daging ketam. Jika anda mengalami arthritis, gout atau isu-isu keradangan gastrousus, kemudian menuju ke tempat makanan laut terdekat anda mungkin tidak idea yang buruk!

Meningkatkan imuniti

Sistem imun badan memerlukan semua bantuan yang boleh mendapatkan, memandangkan Meal patogen dan penyakit boleh menyerang setiap hari. Selenium mempunyai kaitan secara langsung dengan merangsang aktiviti sistem imun, dan juga bertindak sebagai antioksidan yang melindungi tubuh daripada penyakit kronik. Antioksidan boleh mencari dan meneutralkan radikal bebas yang boleh menyebabkan mutasi selular. Selenium boleh ditemui dalam kepekatan yang ketara dalam daging ketam, bersama-sama dengan riboflavin, yang juga meningkatkan pengeluaran antioksidan di dalam badan.

Menyahtoksin badan

Sistem imun badan kita tidak boleh lakukan itu semua, dan pusat-pusat lain detoksifikasi darah dan badan akan buah pinggang dan hati. Aras fosforus yang ditemui di ketam boleh membantu meningkatkan fungsi buah pinggang, sekali gus mempercepatkan pengeluaran toksin dari badan dan membantu untuk meningkatkan kecekapan keseluruhan metabolik.

Meningkatkan peredaran

Tembaga adalah mineral yang sering diabaikan dalam badan, dan lagi Ia mempunyai beberapa fungsi yang penting untuk fungsi biasa organ. Sebagai contoh, kuprum merupakan sebahagian penting daripada penyerapan besi dalam usus, yang merupakan salah satu Galian terpenting dalam sistem kita. Iron memainkan peranan yang penting dalam penghasilan sel darah merah, dengan itu meningkatkan peredaran dan memastikan bahawa darah oxygenated mencapai semua bahagian tubuh. Ini boleh meningkatkan kelajuan penyembuhan dan pertumbuhan semula sel-sel yang berikutan kecederaan atau penyakit.

Sebelum ini:Lovage dan buah pinggang yang sihat

Artikel seterusnya:Manfaat & kesan sampingan jus saderi dan buah pinggang yang sihat

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat