WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Lovage dan buah pinggang yang sihat

2018-04-19 13:54

Lovage dan buah pinggang yang sihatFaedah Lovage

Di antara manfaat kesihatan paling penting lovage termasuk keupayaan untuk meningkatkan tahap kesihatan kulit, meningkatkan kesihatan, meningkatkan pernafasan, melindungi buah pinggang, melegakan penghadaman, mengelakkan reaksi alahan, keradangan yang lebih rendah dan bantuan dengan haid.

Manfaat kesihatan Lovage

Manfaat kesihatan lovage termasuk:

Anti-alergenik berserta

Banyak manfaat kesihatan lovage berhubungan dengan sifat anti-radang dan menenangkan, dan begitu jugalah untuk menenangkan kesan alergen. Selain itu, ia mengandungi banyak quercetin, itulah perencat semulajadi histamines. Ini akan mengurangkan tindak balas alahan tubuh, menghilangkan gatal mata, Hidung berair dan lain-lain reaksi alahan yang lebih serius.

Baik untuk kulit

Sifat-sifat menenangkan lovage juga menyampaikan kepada kulit. Apabila daun dikenakan secara terus ke atas kulit, atau ubat yang dibuat, ia boleh menjadi amat berkesan untuk mengurangkan gejala-gejala psoriasis dan jerawat, membawa kepada kulit yang licin, better-looking. Antioksidan yang dijumpai di dalamnya juga boleh membantu untuk mencegah kedutan dalam kes-kes tertentu dan meningkatkan pengaliran darah ke permukaan kulit, meningkatkan nada dan penampilan.

Penggalak pernafasan

Jika anda mengalami suatu penyakit pernafasan, lovage boleh bertindak sebagai expectorant untuk untuk membersihkan lebihan kahak dan mukus di kawasan anda. Selain itu, eucalyptol, salah satu daripada agen-agen utama menenangkan yang dijumpai di dalamnya, boleh mengurangkan kerengsaan dan pembengkakan di paru-paru, menggalakkan penyembuhan yang lebih cepat.

Kesan-kesan anti-bakteria

Kajian telah menunjukkan bahawa lovage mempunyai kesan yang besar pada pelbagai mikrob dan ejen-ejen asing yang boleh menyebabkan penyakit dalam badan. Walaupun kajian ini masih berterusan, kajian telah mendapati persatuan-persatuan yang positif antara lovage pengambilan dan pengurangan dalam E. coli, Salmonella dan lain-lain jangkitan yang berbahaya.

Proses penghadaman

Sifat anti-radang lovage membuatkannya ideal untuk melegakan sakit perut dan mengembalikan sistem usus kepada keadaan neutral. Ia boleh membantu untuk mengurangkan kembung dan lebihan gas dengan mengurangkan kerengsaan usus anda dan menggalakkan pergerakan usus sihat, normal.

Melegakan haid

Apabila diambil pada awal haid yang, lovage boleh bertindak untuk melegakan banyak paling teruk kesan sampingan haid, termasuk kekejangan dan perut kembung. Terdapat juga tinggi kepadatan nutrien yang menjadikan ia berkesan dalam mengekalkan tenaga dan mood yang tinggi pada bulan tersebut lebih tertekan.

Melegakan artritis

Sifat anti-radang semulajadi lovage menjadikannya ubat yang sempurna untuk orang-orang yang mengalami keadaan seperti gout, artritis dan buasir. Jika anda mengalami keradangan menyakitkan mana-mana tempat dalam badan anda, mengambil beberapa daun lovage atau menambah herba ini kepada hidangan seterusnya anda – anda mungkin akan terkejut pada kelegaan!

Kesihatan buah pinggang

Walaupun mekanisma sebenar tidak difahami sepenuhnya, lovage dikaitkan dengan meningkatkan kesihatan buah pinggang. Ia bertindak sebagai sejenis pelik diuretik, dikenali sebagai aquaretic, yang merangsang kencing, tetapi tidak membawa kepada kerugian sebanyak electrolytes. Ini adalah satu bentuk sihat banyak kencing jika anda cuba untuk membuang toksin dalam badan tanpa risiko dehidrasi, sekali gus meningkatkan kesihatan buah pinggang anda.

Sebelum ini:Lobak boleh melindungi buah pinggang dan kawalan kencing manis

Artikel seterusnya:Manfaat dan buah pinggang yang sihat

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat