WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Myrtle dan sihat buah pinggang & kencing manis

2018-04-19 13:45

Myrtle dan sihat buah pinggang & kencing manisManfaat daripada Myrtle beberapa faedah kesihatan myrtle, terutamanya daripada minyak pati, termasuk keupayaan untuk mengurangkan isu-isu pernafasan, melindungi keadaan usus, mengawal sistem endokrin, mencegah kanser tertentu, merawat penyakit kulit menurunkan paras gula dalam darah, mempertingkatkan fungsi buah pinggang, meningkatkan kekuatan kognitif dan meningkatkan kesihatan jantung.

Manfaat kesihatan Myrtle

Manfaat kesihatan myrtle termasuk kesihatan pernafasan yang lebih baik, penjagaan kulit, imuniti dirangsang dan keseimbangan hormon, antara lain.

Keadaan pernafasan yang lebih baik

Seperti yang disebutkan, minyak pati myrtle sangat popular dalam aromaterapi dan biasanya digunakan untuk mengurangkan keadaan pernafasan seperti asma dan bronkitis. Ia melegakan saluran pernafasan dan membenarkan jelas laluan oksigen, manakala juga menenangkan badan, jadi pernafasan diperlahankan dan kerengsaan dihapuskan.

Penjagaan kulit

Myrtle telah didapati berkesan membersihkan jerawat dan lain-lain kecacatan pada kulit. Ia harus topically digunakan dalam bentuknya yang minyak pati, selalunya dalam minyak pembawa yang lain atau dalam kepekatan yang sangat terhad. Sebatian organik dan antioksida yang di myrtle boleh membantu sel-sel yang lebih cepat sembuh dan memperbaiki penampilan kawasan-kawasan terjejas. Dalam bentuk herba, ia boleh digunakan untuk melihat kesan-kesan yang sama bekerja dari luar dalam!

Meningkatkan sistem imun

Terdapat dalam pelbagai Skop penyelidikan yang memperincikan sifat anti-bakteria dan anti parasit myrtle. Atas sebab ini, ramai orang beralih kepada herba ini dalam usaha meningkatkan kekuatan sistem imun mereka.

Keseimbangan hormon

Penyelidikan meluas telah dijalankan seluruh dunia mengenai kesan minyak pati myrtle ke atas sistem endokrin, terutamanya dalam peraturan kelenjar Tiroid. Ia telah terbukti bahawa minyak pati myrtle, sama ada mengambil atau disedut, positif mempengaruhi pengeluaran hormon, termasuk yang berkaitan dengan ovari dan kesihatan reproduktif wanita.

Sebelum ini:SAW Palmetto dan buah pinggang sihat

Artikel seterusnya:Lobak boleh melindungi buah pinggang dan kawalan kencing manis

Tag: kencing manis Myrtle sihat buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat