WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

SAW Palmetto dan buah pinggang sihat

2018-04-19 13:43

SAW Palmetto dan buah pinggang sihatManfaat kesihatan Saw Palmetto

Faedah-faedah kesihatan yang mengagumkan saw palmetto termasuk keupayaan untuk meningkatkan pertumbuhan rambut, melindungi daripada kanser prostat, merawat keadaan saluran kencing, merangsang aktiviti seksual, mengurangkan mati pucuk, meningkatkan tahap kesihatan buah pinggang, meningkatkan jisim otot, meningkatkan kecekapan penyerapan nutrien, dan juga meningkatkan sistem imun.

Faedah-faedah Saw Palmetto & cabutan yang

Sekarang, mari kita lihat dengan lebih dekat banyak manfaat kesihatan saw palmetto.

Rawatan rambut

Disebabkan oleh kesan hormon pada badan, sesetengah lelaki telah mula menggunakan saw palmetto untuk merangsang pertumbuhan rambut semasa menua. Kajian telah menunjukkan hubungan yang negatif antara saw palmetto digunakan dan Jejaka-corak kebotakan gejala, jadi jika rambut anda mula nipis, mempertimbangkan beberapa tambahan untuk angin belakang jam.

Merawat mati pucuk

Dari segi mati pucuk, ekstrak saw palmetto telah lama dikenali sebagai rawatan herba bagi mengubati mati pucuk. Laluan tepat bahawa saw palmetto mengambil organ-organ seksual dan hormon masih agak tidak jelas, tetapi penyelidikan yang telah bertimbun pasti sehingga menunjukkan bahawa ia boleh meningkatkan prestasi seksual anda dan meningkatkan kejantanan.

Meningkatkan Libido

SAW palmetto telah dikenali untuk meningkatkan daya seks dan libido pada lelaki dan wanita. Walaupun kesan hormon saw palmetto terutamanya mempengaruhi laluan testosteron, sebagai afrodisiak semulajadi, wanita juga boleh mendapatkan pep lebih sedikit dalam langkah-langkah mereka intim dengan tambahan saw palmetto.

Mengurangkan gangguan buah pinggang

Organ-organ kencing boleh melemahkan dengan usia, itulah sebabnya masalah lemah kawalan kencing adalah begitu umum bagi penduduk warga tua. Kajian menunjukkan bahawa saw palmetto telah kukuh komponen kimia yang boleh menguatkan organ-organ yang kencing untuk mengelakkan masalah lemah kawalan kencing [4], dan juga meningkatkan kesihatan buah pinggang. Jika anda berisiko untuk membangunkan batu buah pinggang atau telah mengalami daripadanya, saw palmetto tambahan boleh menjadi cara terbaik untuk mencegah isu-isu masa depan atau merawat masalah semasa.

Mencegah kanser prostat

Salah satu punca utama kematian bagi lelaki ialah kanser prostat. Bentuk kanser ini amat berbahaya kerana ia adalah berkaitan [5] dengan pembesaran prostat, sesuatu yang secara semulajadi berlaku sebagai lelaki umur. Ekstrak SAW palmetto boleh mengurangkan pembesaran prostat sebanyak menghalang dihydrotestosterone, yang merangsang pembiakan sel dalam prostat. Ini merendahkan kemungkinan mendapat kanser prostat, kencing sakit dan ketidakselesaan yang mengiringi isu prostat. SAW palmetto juga dikenali untuk mempercepatkan penyembuhan dan mengurangkan pendarahan pada lelaki yang menjalani pembedahan prostat.

Meningkatkan jisim otot

Salah satu perkembangan terbaru dalam perbahasan saw palmetto ialah kesannya terhadap otot besar-besaran. Banyak pembina badan dan orang-orang yang terlibat dalam masa gimnasium serius telah beralih kepada saw palmetto sebagai senaman tambahan. Walaupun kajian ke kesan saw palmetto ke atas jisim otot dan pembangunan masih berterusan, laporan awal menunjukkan hubung kait antara kedua-duanya. Ia masuk akal, memandangkan kesan saw palmetto mempunyai testosterone dalam badan, yang bertanggungjawab ke atas peningkatan jisim otot. Tetapi ia hanya boleh diambil secara sederhana.

Meningkatkan imuniti

Ini sudah tentu tidak penggunaan ekstrak saw palmetto atau suplemen yang paling popular, tetapi mereka telah diketahui untuk meningkatkan [8] sistem imun, terutamanya bagi syarat-syarat yang ringan seperti selsema, batuk dan sakit tekak. Sakit kepala dan Migrain penghidap juga telah mendakwa bahawa saw palmetto berfungsi sebagai agen anti-radang dan mengurangkan kesakitan dan ketidakselesaan. Ini adalah sejajar dengan saw palmetto anti-radang aktiviti-aktiviti lain di dalam badan, terutamanya di saluran kencing dan usus.

Perkataan perhatian: Saw palmetto nampaknya sangat bermanfaat untuk kesihatan keseluruhan dan kesejahteraan, terutamanya dari segi kesihatan seksual dan reproduktif lelaki, tetapi ia boleh juga negatif berinteraksi dengan pencair darah dan ubat-ubatan prostat, jadi sentiasa berunding dengan anda doktor sebelum menambah SUPPLEMEN ini untuk anda regimen harian atau mingguan. Saw palmetto kesan sampingan termasuk pening, loya, cirit-birit dan sembelit.

Sebelum ini:Pisang dan buah pinggang yang sihat & kencing manis

Artikel seterusnya:Myrtle dan sihat buah pinggang & kencing manis

Tag: buah pinggang sihat SAW Palmetto

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat