WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Daging kambing dan buah pinggang yang sihat

2018-04-18 18:15

Daging kambing dan buah pinggang yang sihatKebaikan daging kambing

Memakan daging kambing adalah amalan biasa di banyak bahagian dunia, tetapi sebagai salah satu daripada daging yang kurang dikenali, ada beberapa perkara yang anda harus faham.

Kebaikan daging kambing

Faedah-faedah yang paling ketara iaitu memakan daging kambing termasuk perlindungan terhadap anemia, jisim otot yang lebih baik, lebih baik tulang Kesihatan, sistem imuniti yang lebih baik dan Kesihatan sistem saraf, pencegahan kecacatan kelahiran, antara lain.

Kanser

Asid linoleik terkonjungsi (CLA) telah dijumpai dalam daging kambing pada tahap yang ketara, dan sebatian ini mempunyai kaitan dengan melawan kanser payudara dalam beberapa kajian.

Anemia

Dengan jumlah yang baik untuk kalsium dan ferum, daging merah jenis ini boleh membantu untuk mencegah anemia dengan membekalkan besi cukup untuk membuat sel-sel darah merah yang baru.

Penurunan berat badan

Walaupun tinggi kalori dan lemak tepu, Terdapat beberapa bukti bahawa kadang-kadang makan daging biri-biri boleh membantu menggalakkan kenyang dan meningkatkan aktiviti metabolik, sementara juga menyediakan banyak protein.

Kecacatan kelahiran

Daging biri-biri adalah sumber yang kaya asid folik, yang adalah perlu untuk mencegah kecacatan tiub saraf pada kanak-kanak baru lahir.

Kesihatan kulit

Dengan asid lemak omega-3 dalam daging ini, kulit keuntungan beberapa perlindungan bahan antioksida, dengan itu mengurangkan penampilan kedutan dan bintik-bintik.

Ketumpatan tulang

Daging kambing adalah sumber yang sangat baik dan banyak mineral seperti zink, fosforus, selenium, di mana kesemuanya adalah perlu bagi ketumpatan mineral tulang.

Sistem imun

Tanpa cukup zink dalam sistem anda, sistem imun anda akan menjadi terjejas, tetapi satu hidangan tunggal kambing menyediakan kira-kira 30% daripada keperluan harian anda.

Jisim otot

Sebagai sumber protin yang sangat padat, daging biri-biri boleh membantu untuk membaiki dan meningkatkan jisim otot, juga meningkatkan aktiviti metabolik dan prestasi fizikal.

Faedah-faedah lain

Kambing kaya dengan protein dan vitamin seperti besi dan boleh membantu mengurangkan kesakitan semasa kedatangan haid dan mengurangkan risiko penyakit strok dan buah pinggang. Ia juga membantu dalam melegakan gejala-gejala autisme dan meningkatkan kesihatan sistem saraf.

Sebelum ini:Kesihatan buah pinggang dan jus timun

Artikel seterusnya:Pisang dan buah pinggang yang sihat & kencing manis

Tag: buah pinggang sihat Daging kambing

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat