WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Penyakit buah pinggang yang kronik > Diet pemakanan buah pinggang kronik >

Kesihatan buah pinggang dan jus timun

2018-04-18 18:12

Kesihatan buah pinggang dan jus timunManfaat minum jus timun

Jus timun amat kaya dengan vitamin K dan juga mengandungi tahap vitamin C, kuprum, magnesium, kalium, vitamin B-Keluarga, vitamin A, serat diet, electrolytes dan lain sebatian polyphenolic yang boleh memberi kesan kepada tubuh. Tidak seperti banyak jus buah-buahan lain, jus timun adalah lebih mudah untuk membuat di rumah daripada untuk mencari di kedai, kerana ia tidak amat biasa. Terdapat banyak cara yang berbeza di mana anda boleh meningkatkan rasa jus timun atau menyesuaikan resipi, menjadikan jus sayur-sayuran yang enak dan mudah yang boleh mempunyai kesan yang ketara pada kesihatan anda secara keseluruhan.

Kebaikan jus timun

Antara kesan-kesan kesihatan yang paling penting jus timun termasuk menguatkan buah pinggang, mengawal gangguan pendarahan, meningkatkan kepadatan mineral tulang, melawan kanser, meningkatkan fungsi sistem saraf, urusan pengeluaran hormon, meningkatkan dalam sistem imun, menyokong Kesihatan wawasan, mengoptimumkan metabolisme dan menghalang anda terhidrat, antara lain.

Menghalang Osteoporosis

Makan dengan mineral seperti kuprum, magnesium dan kalium, jus timun adalah baik apabila ia datang kepada tulang kesihatan dan meningkatkan ketumpatan mineral tulang, yang boleh membantu mencegah osteoporosis dan penyakit berkaitan dengan usia tulang lain.

Meningkatkan imuniti

Ketara paras vitamin C dalam jus ini menjadikan ia pilihan yang hebat untuk merangsang sistem imun. Ia boleh merangsang pengeluaran sel darah putih, iaitu baris pertama pertahanan badan, dan juga berkelakuan sebagai antioksidan, mencari dan meneutralkan radikal bebas yang berbahaya.

Tahap hormon baki

Orang mengaitkan kalsium dengan kesihatan tulang tetapi tahap kalsium dalam darah juga merupakan penentu utama keseimbangan hormon anda. Jika kelenjar Tiroid atau pituitari anda mula rosak, paras kalsium daripada jus ini boleh membantu untuk mengekalkan paras hormon anda normal.

Menyahtoksin badan

Jus timun mempunyai kandungan air tinggi sangat, dan sayur-sayuran ini dikenali pasti hidup lebih besar untuk penghidratan. Dalam bentuk jus, terutamanya jika anda menambah lebih banyak sedikit air untuk meningkatkan konsistensi, anda boleh memastikan bahawa tubuh anda secukupnya terhidrat sepanjang hari!

Merawat pendarahan isu-isu

Jika anda mengalami pendarahan isu-isu, antara berdarah hidung tanya atau kedatangan haid yang berat hingga buasir dan pendarahan gusi, anda mungkin kurang vitamin K. Vitamin ini, ditemui di tahap yang sangat tinggi dalam jus timun, boleh membantu mencetuskan pembekuan dalam badan dan mempercepatkan penyembuhan tisu-tisu yang rosak.

Menguatkan sistem saraf

Kalsium berfungsi sebagai elektrolit yang dalam keadaan tertentu dan memainkan peranan yang penting dalam komunikasi sistem saraf pada otot-otot. Tahap yang tinggi vitamin ini dalam jus ini bermaksud bahawa aktiviti-aktiviti fizikal anda akan dioptimumkan dan badan anda akan melepaskan tembakan pada semua silinder.

Mencegah kanser

Sebahagian daripada bahan-bahan aktif dan loji lignan yang ditemui dalam gamat telah secara langsung dikaitkan dengan kesan-kesan anti-kanser, menjadikan jus bukan sahaja untuk berkesan pencegahan langkah menghadapi kanser tetapi juga rawatan tambahan yang besar untuk perlahan daripada merebak.

Melindungi penglihatan

Jumlah yang sederhana bagi vitamin A, di samping lain-lain antioksidan yang ditemui dalam jus ini, boleh membantu untuk melindungi kesihatan penglihatan kita seperti yang kita umur. Degenerasi makular adalah disebabkan oleh tekanan oksidatif di Pusat retina, menyebabkan terikan dalam visi, tetapi jus ini boleh menghapuskan radikal bebas tersebut sebelum mereka boleh melakukan kerosakan yang serius.

Sebelum ini:Benih betik dan buah pinggang yang sihat

Artikel seterusnya:Daging kambing dan buah pinggang yang sihat

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat